Brexit

Brexit is het uittreden van het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) uit de Europese Unie. Dit is op 31 januari 2020 gebeurd. De Brexit kan iedereen raken, ook al vermoedt u dat in de eerste instantie niet.

Wat betekent de Brexit voor u?

De Brexit heeft gevolgen voor de meeste onderdanen van het Verenigd Koninkrijk en hun familieleden die in Nederland willen blijven wonen. Op de webpagina van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) leest u meer over de Brexit en wat u kunt doen.

Reizigers van en naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 oktober 2021 bent u voor noodzakelijke reizen naar het Verenigd Koninkrijk (VK) verplicht om een geldig paspoort te laten zien. U komt Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland dus niet meer binnen met een Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart). Meer informatie leest u op onderstaande websites:

Bent u ondernemer?

Wilt u controleren wat u nog moet doen om u voor te bereiden op de Brexit? Start dan de Brexit Impact Scan

Brexit-vouchers

Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk en blijkt dat uw onderneming te maken krijgt met de gevolgen van Brexit? Met de Brexit-voucher krijgt u subsidie voor advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor uw onderneming. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).