Corona: algemene informatie

Algemene en actuele informatie over het coronavirus, vaccinaties en openingsplan leest u op de website van de Rijksoverheid.

Landelijke informatie

Op onderstaande websites kunt u meer informatie vinden over het coronavirus.

Telefoonnummers

Er is een landelijk informatienummer voor alle vragen over corona. Telefoonnummer: 0800-1351 (7 dagen per week van 8.00 tot 22.00 uur).

Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid? Dan kunt u (tijdens kantooruren) contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Infectieziekten van GGD Fryslân via: 088 22 99 222, of natuurlijk met de eigen huisarts.

Heeft u na het lezen van de informatie op bovengenoemde websites nog vragen over het virus? Dan kunt u ook contact opnemen met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid, via 0800-1351. Vanuit het buitenland is dit nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351.

Eenvoudige uitleg over corona

Op de website Corona Steffie legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit.

Hulp bij thuisquarantaine

Meer informatie over thuisquarantaine leest u op de website van de Rijksoverheid.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn dezelfde maatregelen als die gelden voor de griep en verkoudheid:

  • Houd afstand
  • Was uw handen
  • Klachten? Blijf thuis en laat u direct testen
  • Zorg voor voldoende frisse lucht
  • Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.