Corona: algemene informatie

Uodate 20 januari

Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten. Wat dat precies betekent staat in de poster lockdown verder aangescherpt.

Update 12 januari

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Wat dat precies betekent staat in het overzicht lockdown 12 januari.

Update 14 december

Lockdown nodig om snel oplopend aantal besmettingen tegen te gaan. Zie voor een overzicht van de maatregelen de poster lockdown 15 december.

Update 8 december

Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. Daarom blijven we in de gedeeltelijke lockdown, ook tijdens de feestdagen.
Leer meer in de poster gedeeltelijke lockdown ook tijdens feestdagen.

Update 18 november

De gedeeltelijke lockdown gaat verder. Lees meer in het overzicht maatregelen van 18 november 2020 (PDF 628 kB).

Update 4 november

Vanaf 4 november zijn de maatregelen opnieuw aangescherpt. Lees meer in het overzicht van aangescherpte maatregelen van 4 november (PDF 207 kB)

Update 13 oktober

Vanaf 14 oktober zijn er nieuwe, strengere maatregelen. Zie overzicht nieuwe maatregelen van de rijksoverheid (PDF 206 kB)

Update 10 oktober

Vanaf vandaag is de Corona-Melder-App voor iedereen beschikbaar – altijd op vrijwillige basis. Meer weten? Kijk op het nieuwsbericht hierover: Corona-App beschikbaar

Landelijke informatie

Heeft u vragen of wilt u meer actuele informatie over het coronavirus? Op onderstaande websites leest u meer over het coronavirus.

Er is een landelijk informatienummer voor alle vragen over corona. Telefoonnummer: 0800-1351 (7 dagen per week van 8.00 tot 22.00 uur).

Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid? Dan kunt u (tijdens kantooruren) contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Infectieziekten van GGD Fryslân via: 088 22 99 222, of natuurlijk met de eigen huisarts.

Heeft u na het lezen van de informatie op bovengenoemde websites nog vragen over het virus? Dan kunt u ook contact opnemen met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid, via 0800-1351. Vanuit het buitenland is dit nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351.

Eenvoudige uitleg over corona

Op de website Corona Steffie legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit.

Hulp bij thuisquarantaine

Meer informatie over thuisquarantaine leest u op de website van de Rijksoverheid.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn dezelfde maatregelen als die gelden voor de griep en verkoudheid:

  • Regelmatig de handen wassen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg.
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar