Corona: gemeentelijke dienstverlening

In verband met het coronavirus is het bezoek aan het gemeentehuis beperkt. Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. Denk aan burgerzaken: aangiftes van geboorte en overlijden of het afhalen van papieren. Telefonisch kunt u ons tijdens kantooruren bereiken via 14 0513.

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Alleen paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen die binnen twee maanden verlopen, mogen vernieuwd worden. Twijfelt u, neem dan telefonisch contact op om dit af te stemmen. Een afspraak maakt u digitaal of telefonisch via 14 0513. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.30 – 17.00 uur. Op vrijdag van 08.30 – 16.00 uur.

Burgerzaken

Burgerzaken werkt alleen op afspraak. Een afspraak maakt u online of telefonisch via 14 0513.

Is uw rijbewijs verlopen?

Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs tijdig te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Over de voorwaarden leest u in het nieuwsbericht: verlopen rijbewijs tijdelijk langer geldig.

Huwelijken

 • De huwelijken in het gemeentehuis (op Crackstate en in het gemeentekantoor) gaan door.
 • Voor huwelijken op het gemeentehuis is geen coronabewijs verplicht.
 • Voor huwelijken op externe locaties moet u zelf contact opnemen met de locatie. Ook hier zal rekening worden gehouden met de richtlijnen van de Rijksoverheid. Het coronatestbewijs is hier wel verplicht.
 • Thuishuwelijken zijn mogelijk, zolang de veiligheid van de trouwambtenaar gegarandeerd is.
 • De voorgesprekken door trouwambtenaren kunnen persoonlijk op gepaste afstand of telefonisch gedaan worden.

Huwelijken op het gemeentehuis

Kosteloos huwelijk om 8.30 uur

 • wordt in de ondertrouwkamer of een andere grote ruimte in het gemeentehuis voltrokken
 • er zijn 2 getuigen toegestaan
 • geen toespraak

Budgethuwelijk om 9.00 uur

 • wordt voltrokken in de trouwzaal van Crackstate
 • geen toespraak
 • maximaal 10 gasten, inclusief bruidspaar, de getuigen, gasten en eventuele fotograaf. Exclusief de trouwambtenaar.

Volledig huwelijk

 • wordt voltrokken in de trouwzaal van Crackstate
 • wilt u een uitgebreidere plechtigheid, dan kan dit in de karakteristieke trouwzaal in Crackstate, het oude deel van het gemeentehuis. U heeft hier meer mogelijkheden. U kunt uw eigen muziek laten spelen, de klokken van het carillon kunnen luiden en een bode van de gemeente begeleidt uw gasten. U kunt in de trouwzaal ongeveer 50 gasten ontvangen en de plechtigheid duurt ongeveer drie kwartier. De voltrekking of sluiting wordt verricht door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Digitaal doorgeven

Veel zaken kunt u digitaal regelen. Denk hierbij aan:

Vragen of contact?

Tijdens de standaardtijden zijn wij net als anders per telefoon en e-mail bereikbaar via 14 0513 (zie voor de exacte tijden de pagina openingstijden).

Heeft u iets gezien waar u zich zorgen over maakt en wilt u dit aan de gemeente doorgeven? Klik dan hier om een melding te maken. Heeft u vragen dan kunt u het formulier Vraag over Corona invullen.

112 gebruikt u alleen als het echt spoed is en een niet dringende melding voor de politie kan via 0900-8844.