De Singels

De ontwikkeling van Skoatterwâld gaat snel en dus is het tijd voor een nieuwe uitbreiding. Er zijn plannen gemaakt voor een uitbreiding aan de noordoostzijde van de wijk. In dit gebied kunnen ongeveer 240 woningen worden gebouwd in verschillende segmenten. Het stedenbouwkundig plan voor de woongebieden Middenzone en Singels ligt is vastgesteld. In het stedenbouwkundig plan is ook een eerste schets voor de uitbreiding van het Museumpark Belvédère opgenomen.

Plankaart

Om welk gebied gaat het?

In deze tekening is de uitbreiding van Skoatterwâld en het museumpark ingetekend. Wilt u meer weten over de plannen? In het boekje stedenbouwkundig plan (PDF 17 MB) is alle informatie te vinden. De ingetekende woningen geven een impressie van de verdeling van de verschillende woningtypen. Bij de verdere uitwerking in projecten kan hiervan worden afgeweken.

Deelgebieden


Het stedenbouwkundig plan bestaat uit 3 delen.

Zonekaart
Middenzone

Het oranje gebied is een verdere uitbreiding van de ‘Middenzone’. Hier is gestart met de ontwikkeling van in totaal 40 verschillende geschakelde en vrijstaande woningen. Voor de eerste 18 vrijstaande en geschakelde woningen is de verkoop gestart. De overige 22 woningen komen later in de verkoop. Heeft u interesse voor deze woningen? Neem dan contact op met Zwanenburg Projecten via email: info@mooieplek.nl of via de website MooiSkoatterwâld.nl

De Singels

Het gele gebied is het deel ‘De Singels’. Voor De Singels en de Middenzone heeft de gemeenteraad in oktober 2022 een bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan vastgesteld. In dit deel komt een mix van particuliere kavels, vrijstaande- en rijwoningen en halfvrijstaande woningen. Inmiddels is gestart met de ontwikkeling van twee-onder-een-kap- en rijtjeswoningen. Dat zijn in totaal 42 woningen. Bij Dura Vermeer en Friso Bouw kunt u informeren of er nog woningen beschikbaar zijn. U kunt contact opnemen met Friso Bouwgroep/Blue Banner Red via Tunwente.nl en Dura Vermeer via Natuurlijk-skoatterwald.nl.

Museumpark Belvédère

Het groene gebied is een uitbreiding van het museumpark Belvédère, met veel water en rietlandschappen. Momenteel wordt er gewerkt aan een voorlopig ontwerp. Het ontwerp zal met de omwonenden en andere betrokken partijen worden besproken.

Ter inzage

Vanaf vrijdag 29 december 2023 ligt de Ontwerp oplegger beeldkwaliteitsplan de Singels Skoatterwâld, met bijbehorende stukken ter inzage. Zie voor meer informatie de pagina ter inzage, tegel beeldkwaliteitsplan de Singels Skoatterwâld.

Geplaatst op 22 maart 2021, 14:15 | Gewijzigd op 15 januari 2024, 11:49

Nieuws