Gaswinning Nieuwehorne

Ten zuidwesten van Nieuwehorne liggen twee gasvelden; NWH-01 en NWH-2. Vermilion gaat deze in productie nemen. Hiervoor zijn eerst werkzaamheden nodig, deze starten in augustus.

Start werkzaamheden

De locatie van Vermilion aan de Vogelweide bij Nieuwehorne wordt klaargemaakt voor aardgasproductie. En er wordt een pijpleiding aangelegd die de locatie verbindt met de bestaande pijpleiding naar Garijp. Vanaf Garijp wordt het gas na behandeling overgedragen aan het transportnetwerk van de Gasunie en naar Nederlandse huishoudens en bedrijven getransporteerd. Vanaf begin 2023 start de aardgasproductie vanaf de locatie Nieuwehorne.

Vermilion Energy in Nederland

Vermilion Energy produceert in opdracht vanuit de overheid gas uit kleine velden voor Nederlandse huishoudens en bedrijven. Hiermee dragen ze bij aan de invulling van de nationale energiebehoefte.

Actuele informatie

Meer informatie over de werkzaamheden, de planning, wat er gaat gebeuren en wat u hiervan merkt leest u op de website van Vermilion.

Contactinformatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Anne Marinus, Omgevingsmanager Vermilion Energy. Hij is bereikbaar op 0517 – 49 3386 of stuur een e-mail naar infonl@vermilionenergy.com. Na 18.00 uur kunt u terecht bij het algemene telefoonnummer: (0517) 493 333.