Global Goals

Op 25 september 2020 is in Heerenveen voor de eerste keer de Global Goals vlag gehesen. Onze gemeente is een officiële Global Goals gemeente. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in?

Geschiedenis

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties een nieuwe wereldwijde agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Deze agenda is vertaald in 17 Global Goals om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Als gemeente voelen wij ons daar ook verantwoordelijk voor.

Gemeente Heerenveen

Onze gemeente heeft de Global Goals al omarmd in het Hoofdlijnenakkoord van 2018. Er zijn toen 6 hoofdthema’s benoemd die het meest bij onze gemeente passen of waarop we het meeste invloed hebben.

Voorbeelden

Een mooi voorbeeld van een Global Goal waar we al aan werken is: Veilige en duurzame dorpen en steden. Samen met ruim honderd inwoners hebben we plannen voor het centrum gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan meer fietspaden of groen in het centrum. Daar is op een aantal plekken al mee gestart.

Als gemeente werken we ook aan andere goals zoals gezondheid en welzijn. Zo stimuleren we sport en beweging in onze gemeente en helpen we inwoners om hun huis duurzamer te maken.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over de Global Goals? Ga dan naar de website van de VNG.

Geplaatst op 14 september 2020, 14:15 | Gewijzigd op 11 augustus 2022, 12:17

Nieuws