Hulp bieden aan Oekraïners

We vinden het hartverwarmend dat veel inwoners zich (willen) inzetten voor mensen in een kwetsbare positie. U kunt op veel manieren bijdragen. Bijvoorbeeld met opvang, voedsel, kleding, vertalingen/tolken en spullen. 

Hoe kunt u helpen?

RefugeeHelp: online startpunt

Veel vluchtelingen spreken geen Engels. Het is lastig voor Oekraïense vluchtelingen om informatie te vinden over beschikbare opvang, hulp en financiële ondersteuning in Nederland. De site RefugeeHelp.nl is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten. Op de site is heel veel informatie beschikbaar in het Oekraïens, Russisch, Engels en Nederlands. Oekraïense vluchtelingen die meer willen weten over werken in Nederland kunnen daarover op de site ook informatie vinden.

Veel lokale initiatieven

In onze gemeente zijn al verschillende initiatieven opgestart, bijvoorbeeld voor het inzamelen van goederen. Wilt u ook een actie aankondigen? Daarover hebben we een afspraak gemaakt met de Heerenveense Courant. U kunt daar uw inzamelingsacties aankondigen; stuur die door via een e-mail.

Stichting Vluchtelingenwerk

Ook op de website van de Stichting Vluchtelingenwerk  kunt u zien hoe u nu, direct of indirect, vluchtelingen kunt helpen.

Meld u aan als vrijwilliger bij het Rode Kruis

Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers die willen en kunnen helpen bij de opvang van vluchtelingen. Meld u aan als vrijwilliger bij Ready 2 Help via de site van het Rode Kruis.

Inzamelactie Giro 555

Via Giro 555 kunt u met een donatie bijdragen aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Het Rode Kruis is een van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555.

Geplaatst op 5 april 2022, 14:02 | Gewijzigd op 17 mei 2024, 14:09

Nieuws