Vacature Informatiearchitect

Informatiearchitect

Voor 36 uur per week

Als informatiearchitect ben jij, van proces tot infrastructuur, verantwoordelijk voor de informatie architectuur van onze mooie gemeente. Jij vertaalt onze ICT-strategie naar de huidige en toekomstige informatie architectuur. We gaan daarbij als team met elkaar op avontuur. Doe je mee?

Je functie

Je bent verantwoordelijk voor de informatie architectuur van onze gemeente. Daarbij vertaal je onze ICT-strategie naar de huidige en toekomstige informatie architectuur. Dit doe je door te adviseren bij de aanschaf en implementatie van nieuwe producten en oplossingen (denk daarbij aan data inventarisaties, architectuurplaten en roadmaps). Jij zorgt voor overzicht van datastructuren en vastleggingen, ontwerpt een samenhangend datalandschap en zorgt voor acceptatie hiervan en ziet er op toe dat de data gerelateerde werkzaamheden volgens de afgesproken architectuur worden uitgevoerd. Verder weet jij de architectuur te onderhouden en ontwikkel je de principes en kaders op het gebied van ICT architectuur.

Als informatiearchitect binnen de gemeente Heerenveen weet je op enthousiaste wijze het belang van een goede architectuur, op begrijpelijke wijze, over te dragen op je collega’s. De komende jaren zal je hierin soms moeilijke beslissingen moeten nemen omdat er veel staat te veranderen. Zo wordt informatie binnen applicaties steeds meer met elkaar gedeeld en is het belangrijk dat dat foutloos gebeurd. Daarnaast vergt een steeds groter wordend cloud-based informatielandschap van ons dat we goed zicht blijven houden op ons architectuurlandschap.

Je nieuwe team

Het team Visie & Beleid is onderdeel van de afdeling Informatiemanagement & ICT (I&I) en bestaat uit 5 personen die een ondersteunende of adviserende functie uitoefenen. We gaan op een open en informele manier en met de nodige humor met elkaar om. En we staan echt voor elkaar klaar. Je voelt je meteen welkom, ga daar maar vanuit!

Het team heeft tot doel het management en organisatie te adviseren en te ondersteunen bij digitalisering en de uitvoering van de ICT-visie. Specifieke uitdagingen voor het team voor zijn o.a.:

  • Bijdragen aan het programma Samen Digitaal;
  • Informatieveilig werken;
  • Ambities, plannen en/of projecten voor digitale oplossingen en advisering/ondersteuning van de besluitvorming daarover.

Ons aanbod

In deze functie krijg je de vrijheid om je eigen initiatieven in te zetten en je optimaal te ontwikkelen. Er gebeurt veel, wat afwisseling geeft in je werk. Je collega’s zijn gezellig en helpen je graag verder. We hebben een buitengewoon goede cao, dus:

  • Je salaris bedraagt maximaal € 4.494, = bruto per maand, bij een 36-urige werkweek (schaal 10);
  • Je krijgt een Individueel KeuzeBudget (IKB), van 17,05% van je brutosalaris, zodat jij je eigen arbeidsvoorwaarden kunt kiezen;
  • Je bouwt een goed pensioen op via het ABP.

De arbeidsovereenkomst is eerst voor de duur van 1 jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan krijg je een vast contract.

Je profiel

Kennis en ervaring

  • Een afgeronde Hbo-opleiding of vergelijkbaar werk- en denkniveau, aangevuld met voldoende vakgerichte opleidingen op het gebied van projectmanagement en ICT.
  • Ervaring op het gebied van informatiemanagement, bestuurlijke informatiekunde of bedrijfskunde met een sterke aandacht voor informatisering.
  • Bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie bij een overheidsinstantie.

Competenties

Voor deze functie zijn we op zoek naar een teamlid die klantgericht, communicatief vaardig en zelfstandig is. Daarnaast ben je iemand die vraagstukken makkelijke doorziet, die gericht is op samenwerken, goed kan plannen en organiseren en die een passie heeft voor informatiemanagement en ICT. Jouw werkwijze kenmerkt zich door eigenaarschap en je voelt je verantwoordelijk voor je werk. Je vindt het leuk om actief mee te werken aan de ontwikkelingen binnen het team, je bent hierin vernieuwend en neemt initiatief. Ook weet je je collega’s te overtuigen van de oplossingen die je voordraagt. Je wordt er enthousiast van om de bestaande werkwijzen te verbeteren en daarmee onze dienstverlening naar een volgend niveau te tillen. Je draagt uit dat je trots bent om voor deze gemeente en het team Visie & Beleid te werken.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je bellen met Jaap Tanis, afdelingshoofd I&I, telefoonnummer (06) 526 418 18 of met Roland Kielema, concernadviseur I&I, (06) 415 145 41. Wil je meer weten over de procedure, neem dan contact op met Judith van Dalen, adviseur P&O. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (06) 340 890 07.

Heb je interesse?

Stuur dan uiterlijk 3 oktober 2021 een sollicitatiebrief met cv t.a.v. de heer J. Tanis via sollicitaties.045876@werkeninfriesland.nl

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op 7 oktober a.s. in de middag en zal mogelijk via Teams worden gehouden. Een tweede ronde gesprekken zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Als de maatregelen van het RIVM het toelaten, zal dit gesprek op kantoor plaatsvinden.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.