Herinrichting Gaasterlandlaan e.o.

De Gaasterlandlaan, Oostergo, Westergo en het gedeelte van de Montferlandlaan tussen de Burgemeester Falkenaweg en het Wadpad/Middelzeepad zijn aan een opknapbeurt toe. In november 2021 is de keuze gevallen op het groenste ontwerp. In december 2021 hebben buurtbewoners gebruik gemaakt van de uitnodiging om hierop te reageren. Er is gebeld, gemaild of gebruik gemaakt van de online inloopbijeenkomst. Aan de hand van de reacties is het ontwerp uitgewerkt naar een definitief ontwerp.

Daarbij is gekeken naar de maatvoering, materiaalkeuze en kleuren. Ook is er een beplantingsplan gemaakt, met de keuze voor waar welke planten en bomen worden geplant.

Het definitieve ontwerp met profieltekeningen en detailtekeningen kunt u hieronder bekijken. Ook ziet u hieronder het beplantingsplan.

Onder ‘vraag en antwoord’ leest u welke vragen er door buurtbewoners zijn gesteld en welke antwoorden hierop zijn gegeven of hoe de opmerking is verwerkt in het definitieve ontwerp.

Bekijk het ontwerp

Hieronder kunt u een filmpje bekijken van het definitieve ontwerp.

YouTube video

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Ontwerptekeningen

Definitief ontwerp Oostergo Westergo & Gaasterlandlaan (PDF 8 MB)
Definitief ontwerp Montferlandlaan & Gaasterlandlaan (PDF 2 MB)
Impressie concept beplatingsplan Gaasterlandlaan eo (PDF 3 MB)
Parkeerhof achterstraat (PDF 377 kB)
Profiel Gaasterlandlaan (PDF 84 kB)
Profiel Oostergo Westergo (PDF 86 kB)
Profiel Montfertlandlaan (PDF 69 kB)

Stel uw vragen

Na het lezen van deze informatie heeft u misschien nog vragen. Dit kunt u doen door een mail te sturen of te bellen met Ruurdtje Anema-Meulenaar (14 0513 of via email naar gaasterlandlaan@heerenveen.nl).

Zie ook Nieuwsbrief Gaasterlandlaan juni 2022 (PDF 657 kB)

Geplaatst op 19 november 2021, 11:58 | Gewijzigd op 2 april 2024, 17:27

Nieuws