Herinrichting Gaasterlandlaan e.o.

De Gaasterlandlaan, Oostergo, Westergo en het gedeelte van de Montferlandlaan tussen de Burgemeester Falkenaweg en het Wadpad/Middelzeepad zijn aan een opknapbeurt toe. In juni hebben bewoners hun voorkeur aangegeven voor één van de twee ontwerp varianten. De uitslag is bekend en ook de keuze voor het ontwerp. We kiezen voor plan B, het groenste plan.

Uit de stemming bleek dat een kleine meerderheid van de bewoners een voorkeur heeft voor plan A. Het verschil in stemmen is zo klein, dat er niet van een duidelijke voorkeur kan worden gesproken. Omdat plan B groener is, en het meest klimaat- en hittestress bestendig is, kiezen we in overleg met de klankbordgroep voor plan B.

Om tegemoet te komen aan veel voorkomende opmerkingen bij plan B, doen we een aantal aanpassingen.

  1. In de groenstrook langs het Middelzeepad plaatsen we een kabelbaan. Een kabelbaan wordt veel gebruikt en zo is er vlak in de buurt een mooie speelplek. De goaltjes komen te vervallen. Er kan gevoetbald worden in de pannakooi bij school.
  2. In de Oostergo en Westergo worden de parkeerplekken en het voetpad duidelijker aangegeven door verschillende steenverbanden en kleuren. Zo wordt voorkomen dat er tot in de voortuin geparkeerd wordt.

Bekijk het ontwerp

Hieronder kunt u een filmpje bekijken van het definitieve ontwerp.

YouTube video

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Ontwerptekeningen

Definitief ontwerp Oostergo Westergo Gaasterlandlaan (PDF 8 MB)

Definitief ontwerp Montferlandlaan Gaasterlandlaan (PDF 2 MB)

Klik op de afbeeldingen om te vergroten.

Stel uw vragen

Na het zien van het ontwerp heeft u misschien nog vragen. Dit kunt u doen door een mail te sturen of te bellen met Ruurdtje Anema-Meulenaar (14 0513 of gaasterlandlaan@heerenveen.nl). Ook kunt u op 2 december tussen 17.00 en 19.00 uur uw vraag via teams stellen. Een team zit klaar om uw vraag te beantwoorden. Hieronder kunt u uw voorkeur voor een van de tijdsblokken aangeven. U krijgt per mail een uitnodiging.

  • Laat u telefoonnummer achter als u op 2 december contact wilt hebben via de telefoon.
    Geef hier uw voorkeurstijd aan. Na uw inschrijving krijgt u een e-mail met de definitieve tijd.