Rozenveld

Het Rozenveld is een belangrijke plek om te spelen, bewegen en ontmoeten in de wijk Heerenveen Noord. De speeltoestellen waren na 25 jaar toe aan vervanging. Dit moment is aangegrepen om samen met bewoners en andere gebruikers van het Rozenveld een helemaal nieuw ontwerp te maken voor dit grote speelveld. En dat is gelukt!

Nieuw ontwerp

Met een werkgroep is een nieuw ontwerp gemaakt voor het Rozenveld, met hulp van Ontwerp- en adviesbureau OBB. Het eindontwerp van het nieuwe Rozenveld bekijkt u in Definitief ontwerp Rozenveld (PDF 5 MB). Bij de nieuwe inrichting van het veld staan sport, spel en recreatie centraal. Ook is er veel groen aangeplant, waardoor het veld een parkachtige uitstraling heeft gekregen. Het vernieuwde Rozenveld is daarmee een prachtige plek geworden om te bewegen, ontmoeten, spelen en sporten.

Rozenveld feestelijk geopend

Op 19 april 2023 is het vernieuwde Rozenveld feestelijk geopend door burgemeester Tjeerd van der Zwan, samen met de kinderen uit de wijk Heerenveen Noord. Kijk hieronder voor een foto impressie, gemaakt door ArtVisuals. De krant Groot Heerenveen was erbij en maakte dit verslag: Burgemeester Tjeerd van der Zwan opent vernieuwde Rozenveld