Project verlengde Pastorielaan

Plan 50 woningen aan verlengde Pastorielaan

In Heerenveen wachten veel mensen op een huurwoning. Voor een eengezinswoning is de wachttijd nu ruim 4 jaar. Om het woningtekort met spoed aan te pakken, wil de gemeente meewerken aan het initiatief van Van Wijnen om 50 eengezinswoningen te bouwen aan het verlengde van de Pastorielaan. Daarom hebben de burgemeester en wethouders en de gemeenteraad hebben ingestemd met dit voorstel. 

Tijdelijke huurwoningen

Van Wijnen bouwt de 50 Fijn Wonen-woningen aan het verlengde van de Pastorielaan. De nieuwe straat zal straks Goudsbloemstraat gaan heten. Het gaat om 30 sociale huurwoningen en 20 huurwoningen in het middensegment. We verwachten dat de huurders hier in tegen de zomer van 2024 kunnen wonen. De woningen zijn tijdelijk. Dit betekent dat we de woningen na 15 jaar naar een andere plek verplaatsen. Op deze manier kunnen we nu inspelen op de huidige behoefte aan woningen én straks op de behoefte over 15 jaar.

Het gebied aan het verlengde van de Pastorielaan is bij de gemeente al langer in beeld als locatie voor woningbouw. Het ligt aan de rand van Heerenveen-Noord, maar dichtbij voorzieningen, zoals winkels en scholen. Ook hoeven er geen bomen te worden gekapt of sloten te worden verlegd. Hierdoor is de impact op de natuur beperkt.

De gemeente ziet graag dat een woningcorporatie de eengezinswoningen gaat verhuren. Op dit moment is nog niet bekend wie de verhuurder wordt. De woningen zijn onder andere bestemd voor gezinnen die al lang op de wachtlijst voor een huurwoning staan. We streven ernaar dat de nieuwe bewoners tegen de zomer van 2024 hun woning in kunnen.

Bekijk het plan

Impressie woningen verlengde Pastorielaan
Impressie woningen verlengde Pastorielaan

Luchtfoto met schetsontwerp verlengde Pastorielaan (PDF 27 MB)

Plattegrond met schetsontwerp verlengde Pastorielaan (PDF 307 kB)

Dwarsprofielen verlengde Pastorielaan Blad A (PDF 188 kB) Dwarsprofielen verlengde Pastorielaan Blad B (PDF 241 kB

We hebben de impressie, luchtfoto en plattegrond ook als afbeeldingen, klik op de afbeelding om te vergroten.

Zie ook de tegels

Onderaan deze pagina leest u meer informatie over de planning, inloopbijeenkomst en de veel gestelde vragen en antwoorden.