Tsjerkebleek – Heechein – Evenemententerrein

Op deze pagina leest u informatie over de inrichting van het Tjerkebleek – Heechein – Evenemententerrein. In april zijn de plannen met inwoners besproken. Zoveel mogelijk wensen en aandachtspunten zijn in de definitieve tekeningen verwerkt. Soms is er sprake van tegengestelde belangen en kan niet iedereen tevreden worden gesteld. 

Definitieve plannen

Bij de inloopbijeenkomst op 5 juli 2022 is het Definitief ontwerp Tsjerkebleek-Heechein (PDF 519 kB) en Definitief ontwerp evenemententerrein (PDF 479 kB)</a >gepresenteerd.

Tsjerkebleek
Op het Tsjerkebleek blijven de twee kastanjebomen en een grote linde staan. De wandelpaden zijn hierop aangepast en lopen nu om de bomen heen. Dit wandelpad vormt ook de doorlopende wandelroute aan deze zijde van de weg.

Heechein
In overleg met bewoners is gekozen voor bomen langs het Heechein in blokvorm. Langs het Heechein komt ook een haag, die een afscheiding vormt tussen het autoverkeer en de voetgangers. De eigendomsgrens van de bewoners van het Heechein wordt met een lijn in de bestrating aangegeven. Hier en daar komt een parkeerplaats tussen de bomen. Er is ook nagedacht over stalling van fietsen. De bushalte blijft ongeveer op dezelfde plek. Daar komt ruimte om de fiets te parkeren. De perenbomen ter hoogte van Heechein 46 tot en met 60 worden vervangen door parkeerplaatsen en een haag. Aan de overzijde van de weg worden nieuwe blokbomen geplaatst, waardoor het beeld aansluit bij het andere deel van Heechein.

Hieronder ziet u sfeerbeelden. Klik op de afbeeldingen om te vergroten.

3D-impressie Tsjerkebleek

3D-impressie Welgelegen

Evenemententerrein
Op het evenemententerrein blijft plaats voor de feesttent. Er worden nieuwe bomen geplaatst en nieuwe paden aangelegd. De straat, trottoir en parkeerplaatsen krijgen dezelfde uitstraling als het Heechein. De parkeerplaatsen nabij de passantenhaven worden in een open verharding gemaakt, waardoor ze een groene uitstraling krijgen. Rondom de parkeerplaatsen komt een haag.

Trailerhelling
We zoeken nog naar een andere locatie voor de trailerhelling. In het najaar van 2022 wordt een aantal plekken verder onderzocht. De trailerhelling bij het evenemententerrein blijft in functie tot er een nieuwe plek is gevonden.