Vacature Juridisch adviseur

Juridisch adviseur

36 uur per week

Vind jij het leuk om juridische vraagstukken vanuit mogelijkheden te benaderen? Heb je een brede juridische kennis en interesse? Maak jij je complexe vraagstukken snel eigen? En ben je in staat om proactief te adviseren en mee te denken met de klant? Lees dan snel verder want dan zijn we op zoek naar jou!

Je functie

We zijn vanwege doorgroei van een collega op zoek naar een juridisch adviseur. Je bent vraagbaak en adviseur van afdelingshoofden en collega’s binnen de gemeente. Jouw advies draagt bij aan een klantgerichte dienstverlening voor de inwoners van de gemeente Heerenveen. Je adviseert vanuit de bedoeling en mogelijkheden van de regels. Het is aan jou om samen met degene die je adviseert een goede balans te vinden tussen juridische kwaliteit, werkende oplossingen en een efficiënt proces. Binnen het team draagt jouw deskundigheid er toe bij dat we als team ervoor kunnen zorgen dat we alle rechtsgebieden meenemen in ons advies. Dit betekent dat je als adviseur breed inzetbaar bent op verschillende rechtsgebieden binnen de gemeente. Onderdeel van het werk is in ieder geval het ondersteunen van de bezwaarschriftencommissie als secretaris en adviseren over privacywetgeving.

Dit maakt de functie interessant:

  • Je komt te werken in een platte organisatie en je hebt daardoor breed contact binnen de organisatie;
  • De diversiteit van het werk is groot waardoor je werk uitdagend en afwisselend is;
  • Er is veel ruimte voor eigen inbreng zodat je talenten goed tot hun recht kunnen komen;
  • Er is veel kennis aanwezig waardoor je kunt sparren en leren van elkaar;
  • Jouw advies draagt bij aan de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente.

Je nieuwe team

Het team Juridische Zaken & Inkoop is onderdeel van de afdeling Belastingen, Financiën en Juridische zaken en bestaat uit 13 personen. Het team heeft tot doel te adviseren en te ondersteunen, waarbij we zoeken naar klantgerichte, transparante en creatieve oplossingen binnen de juridische mogelijkheden. Het team houdt zich bezig met advisering over privaatrecht, publiekrecht en inkoop. Je komt in een team met mensen die deskundig zijn en aandacht hebben voor elkaar. Er is volop ruimte voor ontwikkeling en eigen inbreng.

Ons aanbod

Wij bieden je betekenisvol werk waarin je veel vrijheid krijgt. Je gaat aan de slag in een hecht team waar altijd een vakgenoot is met wie je kunt sparren. We hebben een buitengewoon goede cao.
Je arbeidsvoorwaarden bestaan uit:

  • Je salaris bedraagt maximaal € 4.494,= bruto per maand, bij een 36-urige werkweek (schaal 10);
  • Je krijgt een Individueel KeuzeBudget (IKB), van 17,05% van je bruto salaris. Met het IKB kun je een deel van de arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen en maak je keuzes die bij jou passen. Denk hierbij aan de maandelijkse uitbetaling van je vakantiegeld, extra verlof kopen of je reiskosten met fiscaal voordeel uit laten betalen;
  • Je bouwt een goed pensioen op via het ABP;
  • Het is mogelijk om een deel van de werkweek thuis te werken.

De arbeidsovereenkomst is voor de duur van 1 jaar. Bevalt het van beide kanten, dan krijg je aansluitend een vast contract.

Je profiel

Kennis en ervaring

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een juridische richting, bij voorkeur richting bestuursrecht. Je hebt enkele jaren aantoonbare en relevante werkervaring. En je hebt kennis van de Awb, Gemeentewet, AVG, Wob en het algemene privaatrecht.

Competenties

Je denkt in oplossingen en niet in problemen. Je bent scherp in je analyses van complexe juridische problemen. Je bent zelfstandig, accuraat en beschikt over uitstekende communicatieve adviesvaardigheden.

Over de gemeente Heerenveen

Sporthoofdstad van het Noorden, economische motor van de provincie. Maar ook gemeente van 21 dorpen, weidse vergezichten en unieke natuur. Een gouden plak waar stad en platteland elkaar ontmoeten. Met ruim 50.000 inwoners is Heerenveen één van de grotere gemeenten van Friesland. Eigenzinnig en creatief; dynamisch en ambitieus. Een gemeente vol kwaliteiten, maar ook vol uitdagingen. Samen met inwoners en ondernemers bouwen zo’n zeshonderd professionals aan een leefbaar, veilig en duurzaam Heerenveen. Hierin gaan we elke dag samen voor goud. 

Informatie

Voor verdere informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Lucy Huizinga, teamleider Juridische Zaken & Inkoop. Zij is bereikbaar via de mail l.huizinga@heerenveen.nl of telefonisch via 0513 – 617 416.

Voor informatie over sollicitatieprocedure en rechtspositie kun je terecht bij Judith van Dalen (adviseur P&O). Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-14425850 of via j.dalenvan@heerenveen.nl.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. 

Heb je interesse?

Stuur dan uiterlijk 1 december 2021 je motivatie met cv naar: sollicitaties.047038@werkeninfriesland.nl . De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 8 december a.s., we willen je vriendelijk vragen hier rekening mee te houden.