Week van de Ontmoeting

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheidsgevoelens kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven.

1 op 3 voelt zich best eenzaam

1 op de 3 mensen in de gemeente Heerenveen voelt zich best eenzaam. Dat zijn gemiddeld 18 mensen per straat. Je hoeft niet alleen te zijn, om je alleen te voelen. Als je eenzaamheid sterk ervaart, maakt het je ongelukkig of belemmert het je in je functioneren. Hoe eenzaamheid ontstaat is voor iedereen verschillend. Wél is het mogelijk om hier iets aan te doen! En dat is belangrijk, want eenzaamheid gaat niet vanzelf over.

Week van de Ontmoeting

In de gemeente Heerenveen wordt elk jaar de Week van de Ontmoeting georganiseerd. Tijdens deze week zijn er diverse activiteiten, georganiseerd door, voor en met de inwoners van de gemeente, waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. De Week van de Ontmoeting vindt in 2023 plaats van 23 september t/m 4 oktober. Deze periode valt samen met Burendag en de landelijke Week tegen Eenzaamheid.

Agenda

Hieronder is de complete agenda te vinden van de Week van de Ontmoeting 2023. Ga voor alle details over de activiteiten naar de site van Samen scoren voor gezondheid.

Week van de Ontmoeting 2023 – Agenda (PDF 3 MB)

Doe & Ontmoet cheque

Tijdens de Week van de Ontmoeting nodigen we iedereen uit om een activiteit te organiseren, groot of klein, waar ontmoeting en verbinding centraal staan. Hiervoor kunnen inwoners de Doe & Ontmoet cheque aanvragen ter waarde van maximaal €250. Voor een te organiseren activiteit tijdens de Week van de Ontmoeting 2023 konden inwoners uiterlijk 15 september 2023 een aanvraag indienen.