Trouwambtenaren - Gemeente Heerenveen

Trouwambtenaren

Uw huwelijk wordt voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (een Babs). Deze trouwambtenaar is speciaal beëdigd om huwelijken en geregistreerd partnerschappen te voltrekken. Er zijn verschillende trouwambtenaren.

Deel uw wensen in een persoonlijk gesprek

Een huwelijksvoltrekking bestaat uit een wettelijk verplicht deel en een deel dat kan worden aangepast aan uw wensen. Ter voorbereiding van de voltrekking maakt de trouwambtenaar ongeveer twee tot drie weken voor uw trouwdatum een afspraak voor een gesprek. In dat gesprek kunt u uw wensen voor uw trouwdag of partnerschap kenbaar maken.

Eigen trouwambtenaar

Wilt u getrouwd worden door uw eigen trouwambtenaar? Dat kan. Deze persoon moet speciaal beëdigd zijn hiervoor. Als dit het geval is kunt u hem of haar opgeven via een digitaal formulier. U hebt hiervoor een kopie nodig van het benoemingsbesluit of een afschrift van het besluit van de Rechtbank en een kopie van het identiteitsbewijs van uw eigen trouwambtenaar.

Is de persoon nog niet beëdigd? Dan moet hij of zij via het formulier Aanmelding Buitengewoon Ambtenaar zichzelf aanmelden. Hiervoor is DigiD nodig.