Trouwen

Getrouwd!Van harte gefeliciteerd met uw voornemen te gaan trouwen of uw partnerschap officieel te laten registreren! Dit is een speciale gebeurtenis. De medewerkers van de gemeente Heerenveen helpen u graag om er een bijzondere dag van te maken.

Vier de dag van uw leven in Heerenveen!

In de komende periode zult u allerlei beslissingen moeten nemen. Op deze pagina’s leggen we u stapsgewijs uit wat er allemaal moet gebeuren, voordat u kunt trouwen of uw partnerschap laat registreren. Ook leest u specifieke informatie over trouwen in de gemeente Heerenveen, zoals informatie over de trouwlocaties, de trouwambtenaren of de prijzen. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met medewerkers van de afdeling Publiek van de gemeente Heerenveen op telefoonnummer: 14 0513

Huwelijksvormen

U kunt op verschillende manieren trouwen in de gemeente Heerenveen. U kunt kiezen voor een kosteloos huwelijk/partnerschap, een eenvoudig huwelijk of een uitgebreide huwelijksvoltrekking.

Melden

U kunt digitaal uw huwelijk of geregistreerd partnerschap melden, hiervoor heeft u beide DigiD nodig. Houd er rekening mee dat u een kopie (scan) van het legitimatiebewijs van beide partners moet meesturen. Als u eigen getuigen heeft en/of een eigen trouwambtenaar moet dit ook. Op de pagina Melding huwelijk/partnerschap kunt u meer informatie vinden.