Aardgasvrij

In Nederland hebben we afgesproken dat we vanaf 2050 geen aardgas meer gebruiken in onze gebouwen. Om bijvoorbeeld mee te koken of onze huizen mee te verwarmen. Dit geldt ook voor onze gemeente. We hebben in de gemeente Heerenveen ongeveer 25.000 gebouwen die losgekoppeld worden, waarvan 22.500 woningen.

Klimaatakkoord

De afspraak om geen aardgas meer te gebruiken in onze gebouwen staat in het Klimaatakkoord. Hierin staan de volgende 2 mijlpalen:

  • in het jaar 2030 verwarmen we 20% van de gebouwen met duurzame warmtebronnen;
  • in het jaar 2050 worden álle gebouwen en wijken aardgasvrij

Wat betekent het voor mij?

Voor de meeste mensen betekent het: denk er alvast over na. Ook is het verstandig om u alvast te (laten) informeren wat de mogelijkheden zijn voor uw woning of bedrijf. Denk ook na over welke oplossing goed past bij uw leefstijl of type bedrijf. Het is logisch dat u nu nog niet precies weet wat er kan. We willen iedereen er zoveel mogelijk bij betrekken, maar we weten ook dat sommige mensen helaas nu al moeten inleveren op wooncomfort om zo te besparen op energiekosten. Hier zijn we ons bewust van. We willen naar oplossingen voor duurzame warmte zoeken zonder energie-armoede. Samen met andere gemeenten vragen we daarom ook aandacht voor de betaalbaarheid bij het Rijk.

Geplaatst op 9 juli 2018, 12:04 | Gewijzigd op 8 februari 2024, 14:25

Nieuws