Autodelen: voordelig en goed voor het milieu

Wilt u autodelen of uw eigen auto verhuren en wilt u weten hoe dat kan? Lees op deze pagina over de mogelijkheden en voordelen van autodelen in Heerenveen. Bij autodelen maakt u niet meer alleen gebruik van een auto, maar deelt u de auto met anderen.

Autodelen kan op 2 manieren

  • U huurt een auto van een deelauto-organisatie.
  • U deelt uw eigen auto met vrienden, familie, buren of collega’s.

Autodelen heeft veel voordelen. Het bespaart u geld en het is ook goed voor het milieu. Bekijk de video Wat is autodelen?

YouTube video

Voordelen autodelen

  • minder auto’s op straat
  • autodelen kan goedkoper zijn dan een eigen auto als u weinig rijdt (minder dan 15.000 kilometer per jaar)
  • verbeterde en veiligere leefomgeving

Hoe kan ik autodelen?

Autodelen kan op verschillende manieren:

Deel uw auto met andere particulieren: U verhuurt uw auto op dagen dat het u uitkomt via www.ritjeweg.nl (met verschillende aanbieders). Wanneer u uw auto 2 keer per maand verhuurt, kunt u op jaarbasis al snel een paar honderd euro verdienen.

Deel uw auto met een vaste groep: U verhuurt uw auto aan buurtbewoners vrienden/kennissen in of buiten de stad. U maakt hiervoor gebruik van het platform www.deelauto.nl.

Deel een auto met een vaste groep mensen via een slimme applicatie op uw telefoon. De auto staat op een vaste plek en iedereen die de app heeft kan de auto reserveren, openen, starten en afsluiten. Er komt geen sleutel aan te pas. Zie de website van Mobeazy.