Duurzaam wonen

Woont u in de gemeente Heerenveen en heeft u een eigen huis? Wilt u energiezuinig wonen of denkt u na over zonnepanelen? Er zijn subsidies van provincie en Rijk beschikbaar om u hierbij op weg te helpen. Samen met alle andere gemeenten in Friesland hebben we een zonnekaart ontwikkeld, met alle gegevens over PV-panelen op uw woning.

Wat is de zon op uw dak waard?

Denkt u na over het kopen van zonnepanelen en wilt u weten of uw dak geschikt is? Gebruik dan onze zonnekaart. Hier kunt u snel en simpel kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. U hoeft alleen uw adres op te geven en de zonnekaart berekent hoeveel zonnepanelen op uw dak passen, wat dit kost en oplevert in euro’s en in CO2 winst. Handig dus.

Subsidie voor energie besparen en/of opwekken van duurzame energie

Wilt u uw huis (beter) isoleren? of wilt u zelf duurzame energie opwekken om uw huis te verwarmen? Het Rijk heeft verschillende subsidies waar u iets aan kunt hebben. Op onze gemeentelijke website Smûck en Sunich vindt u een overzicht. Ook leest u hier meer over het lenen voor duurzame energie.

Meer met Minder maakt het u makkelijk om energie te besparen in uw huis. U wilt thuis energiebesparende maatregelen nemen. Maar hoe betaalt u die? Vraag subsidie aan! Of regel een aantrekkelijke financiering.

Energiesubsidiewijzer

Energiebesparing in huis loont. Het zorgt voor een lagere energienota, meer comfort én een beter klimaat. Voor het nemen van energiebesparende maatregelen in woningen bestaan verschillende regelingen. Voor woningeigenaren is het niet altijd duidelijk welke subsidies en regelingen er zijn en of zij ervoor in aanmerking komen. De Energiesubsidiewijzer brengt daar verandering in.