Energiezuinig wonen


Wilt u een lagere energierekening en tegelijkertijd meer comfort in huis? Dat kan in een paar slimme stappen en dat hoeft niet altijd veel geld te kosten. Alle onafhankelijk informatie staat op Energieloket Heerenveen.

Op de website krijgt u onafhankelijke tips en advies over energie besparen. U vindt hier alle subsidies en regelingen waar u gebruik van kunt maken. Ook staat er overzichtelijk aangegeven welke mogelijke maatregelen u in uw huis kunt treffen. En of er lokale energiecoöperaties in uw wijk of dorp actief zijn.

Aardgasvrij wonen

Het aardgasvrij maken van uw woning lijkt misschien een dure en flinke klus. Maar het hoeft niet allemaal in één keer te gebeuren. Het kan stap voor stap. De belangrijkste eerste stap is het isoleren van de woning. U leest er meer over op ons aardgasvrij wonen op het Energieloket Heerenveen.
Wilt u graag persoonlijk advies, hulp bij het vinden van een geschikt bedrijf, of hulp bij het vergelijken van offertes? Bel dan gratis met onze energie adviseurs via het Duurzaam Bouwloket, telefoonnummer (0513) 200 950.

Subsidie Energie advies nodig?

Als woningeigenaar heeft u zoveel mogelijkheden om uw huis te verduurzamen en energie en geld te besparen. Maar wat past bij uw situatie én levert het meeste op? Een antwoord op deze vragen krijgt u tijdens een Energie Maatwerkadvies ter waarde van € 300,-. Er zijn slechts 150 adviezen beschikbaar. Op = op.

  • Eigen bijdrage van € 35,-
  • Gemeente Heerenveen subsidieert de overige € 265,-.
  • Huisbezoek + handig basis rapport met stappenplan naar een duurzamer huis.

Aanmelden kan online of via een aanvraagformulier bij de receptie op het gemeentehuis.

De Energiecoach komt bij u thuis

Onze Energiecoach Jinke Kleistra is een specialist die veel weet van energie besparen. Zij komt bij u thuis en geeft tips om energie te besparen. Niet door grote investeringen, maar door kleine aanpassingen in huis of van gewoonten. Dat kan al met kleine stapjes, bijvoorbeeld door tochtstrips aan te brengen, de verwarming ’s nachts lager te zetten of door minder lang te douchen. Na afloop gaat u aan de slag met de tips die jullie samen hebben uitgekozen en bij u passen. Noteer wekelijks uw meterstanden om bij de houden wat u bespaart.

U kunt zich aanmelden voor een bezoek van Energiecoach Jinke Kleistra via www.energieloketheerenveen.nl/energiecoach, door te bellen met 14 0513 of te mailen naar duurzaam@heerenveen.nl

Subsidie voor energie besparen en/of opwekken van duurzame energie

Wilt u uw huis (beter) isoleren? of wilt u zelf duurzame energie opwekken om uw huis te verwarmen? Het Rijk heeft verschillende subsidies waar u iets aan kunt hebben.

Energiesubsidiewijzer

Energiebesparing in huis loont. Het zorgt voor een lagere energienota, meer comfort én een beter klimaat. Voor het nemen van energiebesparende maatregelen in woningen bestaan verschillende regelingen. Voor woningeigenaren is het niet altijd duidelijk welke subsidies en regelingen er zijn en of zij ervoor in aanmerking komen. De Energiesubsidiewijzer brengt daar verandering in.

Zet de knop om

Onze energierekening stijgt, we moeten nu minder afhankelijk worden van gas uit Rusland en we willen klimaatverandering tegengaan. Daarom gaan we nú meer en sneller energie besparen. Kijk wat u thuis kunt doen. Nu meteen en om je voor te bereiden op de winter met goede isolatie. Zet ook de knop om. Zo gebruiken we in een handomdraai veel minder energie. Kijk voor alle tips op het energieloket: gratis maatregelen of maak een afspraak met onze Energiecoach Jinke. Maak eenvoudig een afspraak met haar voor een thuisbezoek door te bellen met 14 0513 of te mailen naar duurzaam@heerenveen.nl