Bekijk onze pagina met informatie over het coronavirus

Wasbare luiers

Deze pagina is niet meer actueel


In het voorjaar van 2019 is een groep van 30 gezinnen intensief begeleid bij de overstap van wegwerpluiers naar wasbare luiers. En met succes! Zonder uitzondering hebben alle 30 gezinnen het gebruik in de vingers gekregen en zijn inmiddels enthousiaste ervaringsdeskundigen geworden. Ook meedoen? In januari start de tweede groep

Meedoen aan de luierproef?

Bent u gemotiveerd om de overstap te maken van wegwerpluiers naar wasbare luiers? Meedoen kan als u een kind of kinderen hebt van 3 tot 20 maanden (leeftijd bij aanvang van het project op 16 januari 2020). Ook bent u ingeschreven in de gemeente Heerenveen. Er is plaats voor 25 deelnemers.
Mocht het definitieve aantal aanmeldingen groter zijn, dan wordt geloot. Uitgelote deelnemers kunnen op verzoek op de wachtlijst worden geplaatst en komen dan in aanmerking om een nieuwgebruikt luierpakket van een eventuele uitvaller over te nemen.

Wat kunt u verwachten?

Er worden drie bijeenkomsten georganiseerd. Een startbijeenkomst op 16 januari, een tussentijdse bijeenkomst op donderdag 30 januari en een slotbijeenkomst op 12 maart. Beide ouders/verzorgers (of een ouder en een vaste oppas) dienen aanwezig te zijn op de startbijeenkomst. Op de tussentijdse- en slotbijeenkomst dient minimaal 1 van de ouders/verzorgers aanwezig te zijn, maar uiteraard liever ook beide. De ervaring heeft geleerd dat de ‘slagingskans’ veel groter is wanneer beide ouders in ieder geval bij de startbijeenkomst aanwezig zijn geweest.

Luierambassadeurs

De luierambassadeurs uit de eerste proef delen delen graag hun ervaringen met met u. Dus hebt u vragen over wasbare luiers, zoals waarom zou je wasbare luiers gebruiken? Dat is toch veel en vies werk? Welk type wasbare luier is voor mijn kindje geschikt? De luierambassadeurs beantwoorden zonder commercieel belang graag uw vragen. Klik op het icoontje op de kaart en leg rechtstreeks contact met de luierambassadeur bij u in de buurt.

Laden...

Bekijk de beleeftafel in het gemeentehuis!

Wilt u de wasbare luiers eens in het echt zien? Kom dan tijdens openingstijden naar de hal van het gemeentehuis. Tegenover de balies van Burgerzaken vindt u de beleeftafel. Hier kunt u de wasbare luiers op een babypop uitproberen.

Op de hoogte blijven?

Gemeente Heerenveen onderzoekt de mogelijkheden voor een vervolgproef met wasbare luiers. Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Stuur dan een e-mail naar afval@heerenveen.nl.

Stuur een e-mail naar één van de luierambassadeurs