Mag ik op vakantie?

Ja, dat mag. Er zijn wel een paar voorwaarden:

  • Als je werkt of stage loopt moet je voor je vakantieplannen toestemming vragen aan je werkgever.
  • Je moet de gemeente altijd toestemming vragen voor je vakantie. Doe dit minstens vier weken van tevoren. Geef precies door wanneer je weggaat en weer terugbent. Na terugkomst moet je je melden bij de gemeente.

Vakantie in Nederland

Met een uitkering mag je dus op vakantie. Als je in Nederland blijft, wordt de duur van de vakantie o.a. beoordeelt aan de hand van jouw arbeidsverplichtingen. Er geldt geen maximum termijn zoals vakantie in het buitenland. Je moet wel rekening houden met een paar zaken.

  • Je moet altijd melden dat u op vakantie gaat (mutatieformulier).
  • Je moet bereikbaar zijn voor de gemeente.
  • Ben je langer dan een paar weken buiten de gemeente, bijvoorbeeld op een camping? Dan moet je wel beschikbaar en bereikbaar blijven. Je mag daarom bijvoorbeeld geen werk weigeren. Je moet ook blijven voldoen aan uw andere verplichtingen.

Ga je in het buitenland wonen? Dan stopt je uitkering op de dag van vertrek.

Naar het buitenland?

Je mag per jaar 4 weken naar het buitenland. Dat kan voor een vakantie zijn of voor iets anders, familiebezoek bijvoorbeeld. Ga je langer dan 4 weken weg? Dan zet de gemeente je uitkering stop.

Ga je op vakantie in Nederland? Je moet dan wel bereikbaar blijven en aan je verplichtingen voldoen. Ook moet je je aan afspraken houden die in je plan van aanpak staan.