Centrum voor Jeugd en Gezin

Hebt u een vraag over opvoeden of opgroeien? Wilt u advies over uw puberende zoon of dochter? Dan kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Kortweg noemen we dit ook het CJG.

Wat is het Centrum voor Jeugd en Gezin?

Bij het CJG kunnen aanstaande ouders, verzorgers, jongeren en professionals terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. Geen enkele vraag is raar, hoe klein, onschuldig of ingewikkeld ook. Bij het CJG bent u op de juiste plek. Het CJG zorgt ervoor dat u advies krijgt en, als u dat wilt, regelt het CJG de juiste ondersteuning.

Website

Op de website van HeerenveenHelpt vindt u nadere informatie over opvoeden, opgroeien en over cursussen en activiteiten over deze onderwerpen. U kunt er diverse folders vinden en contact opnemen met het CJG.

Inloopspreekuur

Het centrum voor jeugd en gezin heeft spreekuren op de locatie van het consultatiebureau in Heerenveen. Dit is aan de Trambaan 1. Deze spreekuren zijn vrij toegankelijk en kunnen zonder afspraak bezocht worden. Het spreekuur van het CJG is als volgt:

  • Iedere donderdag van 12.00 tot 13.00 uur kunt u binnenlopen. De verpleegkundige is dan aanwezig voor vragen.

Welke organisaties werken samen in het CJG?

Het CJG is een samenwerking van de Jeugdgezondheidszorg van de GGD, het Maatschappelijk werk, Stichting Caleidoscoop, MEE Friesland en het Jongerenpunt. U hoeft dus niet meer te zoeken bij welke instantie u moet zijn. Het CJG is er voor iedereen, u hebt geen verwijzing nodig en advies en hulp zijn gratis.