Van groente-excursie tot zadenpakket

Voor scholen hebben we leuke en interessante activiteiten in de aanbieding. JOGG-regisseur Tryntsje van der Wal, vertelt u graag over de verschillende leuke mogelijkheden en hoe u die regelt of aanvraagt:

 • Ga op groente uitje!

  Werkt u met leerlingen aan een project over gezond eten en wilt u met de kinderen een workshop volgen of op excursie? Bijvoorbeeld naar een groenteafdeling van een supermarkt, een volkstuin of restaurant.

Vitamini’s sparen

Januari en februari staan bij de Lidl in het teken van het eten van groente en fruit. En dan vooral om dit bij kinderen te stimuleren. Er kan gespaard worden voor groente-en-fruit-mini’s en er is een app met groente-en-fruit-weetjes en spelletjes. En het mooi is dat de Lidl voor schoolkinderen in Heerenveen een speciale actie heeft.

 • Zadenpakket

  De Welkoop stelt een zadenpakket voor schooltuinen beschikbaar voor alle scholen in de gemeente Heerenveen.

 • Ouderavond, workshop of koffieochtend over gezonde voeding

  Gezond trakteren. Hoeveel suiker zit er in ……..pakjes drinken. Mijn kind wil niet eten….. wat nu? Allemaal interessante en belangrijke onderwerpen om het met elkaar over te hebben. JOGG Heerenveen helpt u hier graag mee. Bijvoorbeeld door u in contact te brengen met een diëtist of pedagoog. Zijn daar kosten aan verbonden? JOGG betaalt.

 • Het lekke luchtkasteel met lesbrief en watermeter

  Voor kinderen van 4 tot 8 jaar heeft JOGG een prachtig (voor)leesboek dat speciaal voor de Heerenveense watercampagne is geschreven. Bij het boek horen een lesbrief en een watermeter. Met de watermeter stimuleren leerkrachten de leerlingen om een week lang zoveel mogelijk water mee te nemen voor in de pauze. De resultaten worden bijgehouden op de meter. Haalt de groep het vooraf afgesproken doel? Dan verdienen ze een beloning.

Lida Dijkstra schreef het boek met sprookjesachtige verhalen waarin Sem en prinses Drupje avonturen beleven en ook water drinken.

Alle scholen in de gemeente Heerenveen krijgen begin januari enkele exemplaren van dit boek voor de schoolbibliotheek toegestuurd. Wilt u gebruik maken van de watermeter en de lesbrief neem dan contact op.

 • Gratis bidons

  Gratis bidons voor alle leerlingen? Stap over op drinkwater en laat ons weten hoe u water drinken tijdens schooltijd gaat invoeren en stimuleren. Realistische plannen worden beloond met gratis bidons voor de hele school. Deze worden aangeboden door JOGG Heerenveen en de bedrijven van de BIG 10 We zijn benieuwd naar uw plan.

Weten hoe u dit kunt aanpakken? Op Over DrinkWater vindt u meer informatie en tips.

Informatie of meedoen?

Voor alle bovenstaande activiteiten geldt, wilt u hierover meer informatie of wilt u hieraan meedoen neem dan contact op met JOGG-regisseur Tryntsje van der Wal.