203 kinderkoks: record naar Heerenveen!

203 Kinderen van groep 7 en 8 van de Heerenveens basisscholen Ekke de Haanschool, Het Kompas, de Roerganger en het Vogelnest hebben op maandag samen met DenR Catering en JOGG het Nederlands record kinderkoken behaald. Met de recordpoging gaven ze ook meteen de aftrap voor de campagne “Groente … zet je tanden er in!” in de Heerenveense wijk de Greiden.

230 wraps en 100 tomaten

Bij de recordpoging gebruikten ze 230 wraps, 60 pakjes roomkaas, 30 kroppen ijsbergsla, 100 tomaten, 50 komkommers, 60 paprika’s en 16 potten bieslook en peterselie. Het oude record was met 179 kokende kinderen in handen van het Drentse dorp Vries.

Gemakkelijk en gezond

Wethouder Hans Broekhuizen, wethouder Jeugd, over de campagne en de recordpoging: “Ook bij kinderen komt overgewicht steeds vaker voor. Door gezond eten, drinken en bewegen te stimuleren, kunnen we dit tegen gaan. Met deze recordpoging brengen we dat onder de aandacht. Bovendien ervaren kinderen zo ook hoe leuk, lekker en gemakkelijk het is om gezond te koken.”

JOGG Heerenveen

De campagne ‘Groente…zet je tanden erin!’ maakt onderdeel uit van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Met deze aanpak wil de gemeente Heerenveen er voor zorgen dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. Binnen JOGG Heerenveen wordt samengewerkt met veel organisaties zoals scholen, kinderopvang en jeugdgezondheidszorg. Ook het bedrijfsleven wordt hierbij betrokken.

Samen met bedrijven

De recordpoging werd georganiseerd door D&R Catering en JOGG Heerenveen in samenwerking met Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, leerlingen van het Keicollege en Albert Heijn Heerenveen.

In de krant en op tv

Er was veel pers aanwezig bij de recordpoging: kranten, jeugdjournaal en Piet Paulusma en die maakten er een leuk item van.