Jongeren Op gezond Gewicht gaat door!

JOGG gaat door en wel tot augustus 2021! Samen met scholen, sport, bedrijven, welzijn- en zorgorganisaties blijven we ons sterk maken voor een gezondere leefomgeving voor kinderen. De afgelopen drie jaar hebben hun vruchten afgeworpen. We hebben echt een beweging op gang gebracht om overgewicht onder kinderen op een positieve manier en preventief tegen te gaan.

Hoe deden we dat?

  • Basisscholen hebben we aangemoedigd om Gezonde School te worden. Twaalf basisscholen zijn begonnen met deze aanpak en 7 basisscholen haalden het vignet Gezonde School.
  • We zorgden dat organisaties die overgewicht bij kinderen constateren en hen ondersteunen, met elkaar in contact kwamen en nauwer gingen samenwerken.
  • In de wijk De Greiden deden scholen en de kinderopvang actief mee met de JOGG-jaarcampagnes ‘Drink Water’ en ‘Groente….zet je tanden er in!’ Ook bij grote (sport)evenementen waar veel kinderen komen is water drinken en groente eten gepromoot. Zelfs 15 grotere bedrijven in Heerenveen deden mee aan de bedrijven campagne “Drinkwater”.