Waterweek stimuleert jeugd om water te drinken

19 september was de feestelijke opening van de campagne ‘Drink water, dan word je een goede sporter later’ op scholen en kinderopvang in de wijk de Greiden. Het startsein voor de campagne werd gegeven op het plein van kinderopvang De Einekoer, door Wethouder Hans Broekhuizen.

Alle kinderen kregen een bidon en zongen en dansten onder begeleiding van rapper, danser en JOGG ambassadeur Juvat het kraanwaterlied.
Kinderen kregen tijdens de waterweek op school veel informatie over Drink Water. Voor de ouders/verzorgers was er een informatieve avond in wijkcentrum De As. Herre Zonderland, Friese JOGG ambassadeur, vertelde daar over het belang van een gezonde leefstijl voor kinderen én ouders en wat hij allemaal leerde van topsport. Tevens waren er diverse stands met allerlei informatie over het belang van water drinken.

Drink water! dan wordt je een goede sporter later!

Dat Herre Zonderland en Juvat Westendorp de actie ondersteunen is niet verwonderlijk. Als topsporters kennen zij het belang van een gezonde levensstijl en daarin past het regelmatig drinken van water. “Als kinderen dorst hebben, grijpen ze nu nog te vaak naar zoete drankjes. Sommige kinderen krijgen 25 suikerklontjes per dag binnen met wat ze drinken!”, aldus Herre Zonderland. “Ja, ‘Drink water dan wordt je een goede sporter later’ is een slogan die prima past”.

Het drinken van zoete drankjes is één van de oorzaken van het groeiend probleem van overgewicht in Nederland. De campagne Drink Water laat kinderen ontdekken hoe goed en lekker het drinken van water is. De scholen en de kinderopvang in de Greiden willen een goed voorbeeld voor de omgeving van de kinderen zijn. Met themalessen en activiteiten worden leerlingen bewust gemaakt van de voordelen van water drinken. Water is goed voor je gezondheid en voor je concentratie tijdens de les. Het is bijna overal te vinden, het is lekker en vaak nog gratis ook. Met de campagne kan niemand meer om het drinken van water heen. Kraanwater drinken is steeds normaler; thuis, op de kinderopvang, op school en tijdens het sporten.