JOGG voor sportverenigingen

Een bekend beeld bij sportverenigingen: kinderen die rondlopen met flesjes AA of zakjes snoep die direct na de wedstrijd uitgedeeld worden door ouders. Natuurlijk is gezelligheid en een feestje bouwen na de wedstrijden belangrijk, maar het maken van gezondere keuzes is net zo belangrijk. Met een aantal kleine stappen kan de kantine al gezonder worden gemaakt.

Team:Fit stimuleert

Hierbij kan gedacht worden aan het stimuleren van water drinken, het aanbieden van volkoren broodjes kaas en het uitdelen van fruit in de rust. Team:Fit is partner op dit gebied voor sportverenigingen. Zij stimuleren sportverenigingen om aan de slag te gaan en een Gezondere Sportkantine te worden, of wanneer u aan plannen heeft voor een rookvrije en/of alcoholvrije sportvereniging.

De aanpak

Vanuit de buurtsportcoach, JOGG-regisseur of sportverenigingen zelf ontvangt Team:Fit een signaal dat een sportvereniging met het thema ‘Gezondere Sportkantine’ aan de slag willen. Vanuit Team:Fit wordt een coach aangesteld. Samen met de sportvereniging wordt een kantinescan gemaakt om te kijken hoe de kantine er op dat moment voor staat. Vanuit deze scan komt een advies naar voren, waar de sportvereniging mee aan de slag kan gaan om het certificaat Gezondere Sportkantine te bereiken. In de tussentijd is de Team:Fit coach bereikbaar voor vragen. Zodra de sportvereniging er klaar voor is, wordt het certificaat Gezondere Sportkantine aangevraagd. Team:Fit werkt volgens de richtlijnen van het voedingscentrum en is een initiatief van JOGG.

Subsidiemogelijkheden

Het ondersteuningsaanbod van Team:Fit is kosteloos en kan ten alle tijden worden aangevraagd.

Heeft u ideeën voor het realiseren van een gezonde leefomgeving, maar (nog) niet de financiële middelen? Bekijk dan dit stappenplan (PDF 888 kB) met handige informatie voor het zoeken van financiële ondersteuning.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website www.teamfit.nl of neem contact op met de Team:Fit coach Allard Donker via e-mail allard.donker@teamfit.nl.