31-12: Grote kettingbotsingen op de snelwegen rondom Heerenveen

Op oudejaarsavond, dinsdag 31 december, zijn er twee grote kettingbotsingen geweest in onze gemeente: een op de a32 bij Akkrum en een op de A7 bij Heerenveen.

 

Update 1-1-2020, 11 uur

Bij de kettingbotsing op de A7 bij Heerenveen waren rond de 40 auto’s betrokken, en ongeveer 80 personen. Daarvan zijn 8 personen gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht. Er is met man en macht gewerkt om slaapplekken voor de andere 70 personen. Zij konden naar Hajé in Heerenveen, Van der Valk in Wolvega en in Drachten.

Eerder op de avond waren er op beide kanten van de A32 bij Akkrum kettingbotsingen. Daarbij waren zeker 30 auto’s betrokken; een automobiliste kwam om het leven en 19 gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. De gestrande automobilisten vonden onderdak bij hotel Goerres in Akkrum en in het Van der Valk in Leeuwarden. Via Arriva zijn zij met een bus naar die laatste locatie gebracht.

31-12
Bij de aanrijding in Akkrum is helaas een persoon om het leven gekomen en zijn er verschillende gewonden gevallen. Bij het ongeval bij Heerenveen zijn ook automobilisten gewond geraakt. Voor alle andere gestrande automobilisten is opvang geregeld: de mensen die in Akkrum niet verder konden reizen hebben óf een slaapplek in Akkrum gevonden. Anderen zijn met een bus vervoerd naar Leeuwarden. Zij hebben daar bij familie een plek gekregen of zijn in een hotel ondergebracht. Zij zullen zelf met het thuisfront contact opnemen.

Iedereen die is gestrand bij het knooppunt Heerenveen, op de A7, neemt vanuit Hajé Heerenveen, de eerste opvanglocatie, zelf contact op met het thuisfront en/of de locatie waar zij werden verwacht. Voor hen wordt eveneens een slaapplek geregeld in of om Heerenveen.

De a32 blijft in ieder geval afgesloten voor alle verkeer tot morgenochtend, nieuwjaarsdag. De politie kan dan bij daglicht verder onderzoek doen naar het ongeval.