Heerenveen helpt woningeigenaren met energie maatwerkadvies

Leestijd: 2 minuten

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor meer wooncomfort én een lagere energierekening. Om inwoners met een koopwoning inzicht te geven in de stappen die zij kunnen zetten naar een energieneutrale woning biedt de Gemeente Heerenveen een subsidie aan voor een energie maatwerkadvies.

Deze actie is een mooie aanvulling op de energiecadeaubonnen die we de afgelopen tijd al hebben uitgegeven en de Energiecoach die huurders en woningeigenaren helpt om energie te besparen door kleine aanpassingen. Bij het energie maatwerkadvies gaat het om aanpassingen met meer impact. Op deze manier hopen we woningeigenaren zoveel mogelijk te helpen om hun woning energiezuiniger te maken, aldus wethouder Zoetendal.

Energie maatwerkadvies

Omdat iedere woning verschillend is en iedere bewoner andere ideeën heeft over welke maatregelen nodig zijn om de woning te verduurzamen kan er gebruik worden gemaakt van een energie maatwerkadvies. Dit is een gepersonaliseerd advies waaruit blijkt welke maatregelen er aan de woning kunnen worden getroffen, wat de kosten zijn en welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn. Ook wordt direct duidelijk wat de voordelen van het verduurzamen zijn en wat het rendement hiervan is. Het advies is vrijblijvend, de woningeigenaar maakt zelf de keuze of en hoe er een vervolg wordt gegeven aan dit advies.

Het energie maatwerkadvies is onafhankelijk en wordt uitgevoerd door één van de deelnemende adviesbureaus uit de regio. De kosten bedragen € 300,-. Hiervan subsidieert de Gemeente Heerenveen € 265,- wat betekent dat de woningeigenaar een eigen bijdrage van € 35,- doet. Voor deze subsidie wordt geen onderscheid gemaakt in WOZ-waarde, bouwjaar of energielabel. De inkoopactie is beschikbaar tot december 2022 en/of tot wanneer het maximale aantal van 150 energie maatwerkadviezen waarvoor subsidie beschikbaar is, is bereikt.

Vragen of aanmelden?

Energieloket Heerenveen helpt inwoners met vragen over onder andere het verduurzamen van de woning. Ga voor meer informatie of voor het aanvragen van een energie maatwerkadvies naar www.energieloketheerenveen.nl/energiemaatwerkadvies