A.P. van den Berg koopt bedrijfskavel op Internationaal Bedrijvenpark Friesland

A.P. van den Berg gaat naar een andere locatie binnen Heerenveen verhuizen. Het bedrijf heeft een kavel van de gemeente gekocht op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF). Op dinsdag 29 juni ontving Algemeen Directeur Mark Woollard uit handen van wethouder Hedwich Rinkes het collegebesluit met het goede nieuws.

Wethouder Hedwich Rinkes is verheugd dat een internationaal bedrijf als A.P. van den Berg heeft gekozen voor het Internationaal Bedrijvenpark Friesland in Heerenveen. “Wij zijn blij dat A.P. van den Berg zich weer voor langere tijd aan Heerenveen wil committeren. Dit innovatieve bedrijf is internationaal toonaangevend in haar vakgebied en is goed voor de werkgelegenheid in onze gemeente.”
Algemeen Directeur Mark Woollard geeft aan dat hij de inspanningen en samenwerking vanuit de gemeente erg waardeert. “Wij streven naar een duurzame en toekomstbestendige werkomgeving voor onze medewerkers waarmee we weer minimaal 30 jaar vooruit kunnen. Dat gaan wij realiseren op het IBF in Heerenveen. Het had onze absolute voorkeur om in Heerenveen te blijven, omdat hier onze ‘roots’ liggen. Dat wederzijdse gevoel van binding is nu dus beloond met een nieuwe locatie waar we de ruimte en flexibiliteit krijgen om onze doelen te realiseren.”

Ontstaansgeschiedenis

A.P. van den Berg is al ruim 50 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen en leveren van hoogstaande oplossingen voor de sondeerindustrie, de van oorsprong Nederlandse technologie voor grondonderzoek ten behoeve van funderingen. De innovaties van het bedrijf vinden hun weg over de hele wereld voor toepassing op land en offshore.
Vanaf de oprichting in 1968 heeft A.P van den Berg altijd bewust voor Heerenveen gekozen; in 1968 heeft grondlegger en naamgever Ing. Arie Pieter van den Berg het bedrijf op de Tolhuisweg opgericht. In 1972 is A.P. van den Berg verhuisd naar een groter pand aan de Burgemeester Falkenaweg om zich vervolgens in 1976 te vestigen op de IJzerweg. Hier is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming met ca. 55 werknemers. De gemeente heeft vanaf het begin de groei van het bedrijf gestimuleerd, destijds met als reden om meer bedrijvigheid in Heerenveen te realiseren.

De toekomst

De verwachting is dat A.P. van den Berg medio 2022 start met de nieuwbouw op het IBF en dat alle medewerkers begin 2023 kunnen verhuizen naar het nieuwe pand aan de Komeet in Heerenveen. Daar vormen ze een waardevolle aanvulling op de grote productievestigingen en diverse lokale ondernemingen die al op het IBF zijn gevestigd. Het IBF ligt in de oksel van het klaverblad A7-A32 en is daarmee in alle richtingen optimaal ontsloten.