Actie energiebesparende maatregelen voor huiseigenaren na de zomer van start

De gemeenteraad is akkoord met het plan voor de besteding van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE)-subsidie van €495.000. In het plan wordt een voucherregeling voorgesteld voor alle particuliere huiseigenaren en een inkoopactie voor eigenaren van grondgebonden woningen.

Aanschaf energiebesparende producten

Alle particuliere woningbezitters in de gemeente Heerenveen krijgen na de zomervakantie een brief met voucher toegestuurd. De voucher ter waarde van 70 euro inclusief Btw kan besteed worden aan kleine energiebesparende maatregelen zoals tochtstrips, ledlampen of thermosstaatknop. Deze kunt u zelf aanschaffen bij uw lokale bouwmarkt. Er is geld beschikbaar voor 5.500 woningen.

Gezamenlijke inkoopactie isolatiemateriaal of zonnepanelen

In het plan staat ook een inkoopactie voor eigenaren van een grondgebonden woning. Wanneer u interesse heeft om mee te doen met deze inkoopactie hoeft u zich alleen maar aan te melden. Er komt dan een onafhankelijke adviseur bij u langs. De adviseur voorziet u van advies op maat en u ontvangt vrijblijvend scherpe offertes van betrouwbare (lokale) bedrijven. U betaalt slechts 35 euro voor het advies en kunt tegen een gunstig tarief isolatie of zonnepanelen laten aanbrengen.

Meer informatie: zie de pagina voucherregeling en collectieve inkoop isolatie en zonnepanelen