Boekpresentatie ‘Het lekke luchtkasteel’ voor de Drink Water campagne

Dit artikel is niet meer actueel

omslag boekje

Op 15 mei krijgen de kinderen uit de onderbouw van vier scholen in wijk de Greiden het speciaal geschreven boek ‘Het lekke luchtkasteel’. Dit boek is speciaal voor de Drink Water campagne van JOGG Heerenveen geschreven door Lida Dijkstra. Willemke Brouwer maakte de kleurrijke illustraties.
Wethouder Hans Broekhuizen: “In Heerenveen willen we graag dat kinderen gezond opgroeien. Daarbij hoort bewegen en gezond eten en drinken, bij voorkeur gewoon water drinken. Kinderen doen vaak wat voorbeeldfiguren ook doen. In dit geval kunnen de verhalen in het voorleesboekje hen op een speelse manier stimuleren om die levensstijl op te pakken.”

Lesbrief en watermeter
Het boekje heeft 10 sprookjesachtige verhalen over Prinses Drupje, Sem en waterhoentje. Bij het (voorlees)boekje hoort een lesbrief voor de leerkrachten voor groep 1 tot en met 4. In deze lesbrief staan verschillende activiteiten die de leerkrachten met de leerlingen kunnen doen na het voorlezen van de verhalen. Bijvoorbeeld het zingen van een liedje, een kleurplaat, het maken van het smaakjeswater van Prinses Drupje.
Ook is er een watermeter. Hierop wordt bijgehouden hoeveel kinderen water meenemen om in de pauzes te drinken. Ook in de andere groepen op de vier scholen is aandacht voor de ‘drink-water campagne’ en worden de kinderen gestimuleerd om water te drinken.

JOGG Heerenveen
Heerenveen wil er met de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aanpak voor zorgen dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. Binnen JOGG Heerenveen wordt samengewerkt met veel organisaties zoals scholen, kinderopvang en jeugdgezondheidszorg. Ook het bedrijfsleven wordt hierbij betrokken. Vijftien grote bedrijven in Heerenveen maakten de uitgave van dit boekje mogelijk. Zij onderschrijven het belang van gezonde voeding, beweging en dus ook water drinken.

Aftrap 15 mei
In de ochtend van 15 mei komen de schrijfster en de illustratrice langs bij de scholen (Ekke de Haanschool, Kompas, Vogelnest en Roerganger). Er wordt voorgelezen en geproost met water! Ook wethouder Hans Broekhuizen is hierbij aanwezig.
Lida Dijkstra uit de Knipe heeft al heel veel kinderboeken geschreven. JOGG Heerenveen was dan ook vereerd en blij dat zij dit boek heeft willen schrijven.

Lida leest voor
De watermeter
Wethouder Hans Broekhuizen deelt boeken uit