Bouw 92 sociale huurwoningen op locatie oude postkantoor

Dit nieuwsbericht is niet meer actueel

foto: Mustafa Gumussu

Wethouder Jaap van Veen en Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder WoonFriesland ondertekenden maandag 17 januari een overeenkomst voor de bouw van 92 sociale huurwoningen. De locatie is het voormalig postkantoor op het Burgemeester Kuperusplein. De bouw van deze woningen in het centrum is het startproject van de plannen voor Centrum Oost.

Wethouder Wonen Jaap van Veen:

“In deze tijd van groot tekort aan huurwoningen is dit een heel mooi project! Met 92 woningen komen er echt veel woningen bij. Een prima aanvulling in Heerenveen.”

Alle voorzieningen dichtbij

De 92 nieuwe, volledig gasloze huurwoningen zitten in het grootste en hoogste door WoonFriesland gebouwde appartementencomplex in jaren. Sigrid Hoekstra is trots op de bouwplannen. “Met de krapte op de woningmarkt en de vergrijzing voorzien deze extra appartementen, die ook geschikt zijn voor senioren, in een actuele vraag. Plus met een huurprijs van circa 633 euro kunnen de bewoners huurtoeslag aanvragen”, zegt zij. “Dit past bij onze verantwoordelijkheid als sociaal verhuurbedrijf.” Het complex staat op een mooie centrale plek in het centrum van Heerenveen. Alle voorzieningen zijn op loopafstand. Voor de uitvoering van de bouwplannen loopt momenteel een aanbesteding.

Meerjarenplan

De planning is dat de sloop start in de eerste helft van 2022, de bouw begint dan na de zomervakantie. Naar verwachting worden de appartementen in januari 2024 opgeleverd.
De ontwikkeling van het gebied Centrum Oost verloopt in fasen en beslaat meerdere jaren. Deze plannen zijn afgelopen mei goedgekeurd door de raad. Meer informatie over de plannen voor het centrum van Heerenveen is te vinden op de website www.programmacentrumheerenveen.nl.

Visie Centrum Oost: ’n Gouden Rand

Met de plannen wordt dit deel van het centrum een mooie plek om te wonen, te werken en te recreëren. Naast de nieuwe appartementen staat de bouw van een parkeergarage op het Burgemeester Kuperusplein gepland. Daardoor komt er voldoende plek om te parkeren. En ontstaat er ruimte om het BK-plein, het Ernst van Harenplein en het Gashoudersplein te vergroenen. Het plan om de Albert Heijn te verplaatsen naar een ruimere locatie zorgt voor makkelijker en veiliger bevoorrading. Er komt nog meer groen in dit gebied door een mooie passage van het BK-plein naar het Gashoudersplein.

Wensen en ideeën vanuit de G1000 Heerenveen over een levendiger en groener centrum zijn meegenomen in deze planontwikkeling.