Burgemeester Van der Zwan over Corona

Hieronder leest u een statement van burgemeester Tjeerd van der Zwan over Corona.

Heb en houd zorg voor elkaar en blijf omkijken naar de mensen om u heen.

“Gisteren heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd om het Coronavirus in te dammen, en dat betekent nogal wat. Ook voor ons allemaal in Heerenveen.

Want met elkaar moeten we er alles aan doen om verdere verspreiding tegen te gaan. En met elkaar zijn we daar verantwoordelijk voor. Daarom doe ik ook een beroep op die eigen verantwoordelijkheid: neem geen onnodige risico’s. Wees terughoudend in de contacten die niet per se nodig zijn, maar blijf wel omkijken naar de mensen om u heen, en heb en houd zorg voor elkaar.

Zorg heb ik natuurlijk voor iedereen die op dit moment al getroffen is door het virus: de patiënten die nu ziek zijn, ziek worden of die zorg hebben voor een zieke.
Voor iedereen in Heerenveen en daarbuiten heeft dit Coronavirus gevolgen die we op dit moment niet kunnen overzien.

Een van de maatregelen is het schrappen van bijeenkomsten en evenementen met meer dan 100 mensen. Maar denk ook goed na over de kleinere bijeenkomsten: is het op dit moment echt nodig om die door te laten gaan? Of kan het ook gerust even uitgesteld worden?”

De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 31 maart. We volgen de actualiteit en informeren u wanneer dat nodig is.