Campagne ‘Altijd genoeg te doen’ in Heerenveen

Woensdag 24 januari heeft wethouder Jelle Zoetendal bij het Seniorencafé in de bibliotheek Heerenveen de aftrap gegeven voor de campagne ‘Altijd genoeg te doen’. Deze campagne maakt gebruik van video’s waarin ouderen gestimuleerd worden om mee te blijven doen in de samenleving. De minidocumentaire wordt op een zogenaamde ‘videobrochure’ getoond en gaat mee met de thuiszorg en gemeentelijke meitinkers naar de ouderen in Heerenveen.

In de minidocumentaires vertellen drie ouderen hoe belangrijk het is om bezig te blijven. Juist op het moment dat het niet goed gaat of op het moment dat de gezondheid tegen gaat zitten is het belangrijk om te zorgen dat je onder de mensen blijft en meedoet.

De campagne is ontwikkeld naar aanleiding van het onderzoek van antropologe Dewi de Geus. Zij woonde een half jaar onder de ouderen in Heerenveen en onderzocht de beleving van eenzaamheid door ouderen. Haar onderzoek was aanleiding om deze campagne te ontwikkelen. Uit dat onderzoek blijkt namelijk dat ouderen eenzaamheid beleven door het verlies van hun rol in de samenleving, het verlies van een levenspartner en mensen om hen heen. Deze campagne laat door positieve voorbeelden zien hoe ouderen kunnen blijven meedoen en ertoe doen.

De minidocumentaire is terug te zien op de website van HeerenveenHelpt.