De Pinksterkermis komt eraan

Dit artikel is niet meer actueel

Van 16 tot en met 21 mei 2018 is de jaarlijkse Pinksterkermis in Heerenveen. De kermis vindt plaats op het Burgemeester Kuperusplein en is één van de grootste van Fryslân.

Vanaf 13 mei niet meer op het Burgemeester Kuperusplein parkeren

Vanaf zondag 13 mei beginnen de opbouwwerkzaamheden van de kermis. Het is vanaf dat moment niet meer mogelijk de auto te parkeren op het Burgemeester Kuperusplein.

We verzoeken iedereen met klem de auto vanaf zondag 13 mei niet meer op het Burgemeester Kuperusplein te parkeren.

Kermismedewerkers overnachten op parkeerterrein P3

Voorgaande jaren hadden we het terrein aan de Europalaan in gebruik als locatie waar de kermismedewerkers konden verblijven. Omdat op die locatie woningbouw gaat plaatsvinden, is het dit jaar niet meer mogelijk daar te parkeren. De gemeente Heerenveen heeft dan ook gekeken naar een alternatieve locatie in de buurt van de kermis. Dit is het P3 terrein geworden bij het Abe Lenstrastadion. Daar is voldoende ruimte beschikbaar voor alle exploitanten.

Aankomst en vertrek kermismedewerkers

Het is op dit moment nog niet duidelijk vanaf welke datum de kermismedewerkers op P3 gaan parkeren. Dit is namelijk afhankelijk van de voetbalwedstrijd van SC Heerenveen. Wanneer SC Heerenveen doorgaat in de play-offs, dan spelen zij op 9 of op 12 mei in het Abe Lenstrastadion. Afhankelijk van die datum, wordt P3 vanaf 10 of 13 mei beschikbaar gesteld voor de kermismedewerkers.
Zij blijven daar tot en met 22 mei.

Tot slot

We vragen uw begrip dat u enige hinder kunt ondervinden van de kermis en het niet kunnen parkeren op het Burgemeester Kuperusplein.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met de gemeente Heerenveen via 14 0513 of gemeente@heerenveen.nl.