De Regenboogweek is van start

Dit jaar hangt de regenboog een week lang in top bij het gemeentehuis. Van maandag 5 oktober tot en met 11 oktober wordt voor het eerst de Regenboogweek georganiseerd in Heerenveen. Als aftrap van deze week hebben Stichting Regenboogbelang Heerenveen en wethouder Jelle Zoetendal de regenboog vlag gehesen.

De hele week worden diverse activiteiten georganiseerd, in aanloop naar de Coming Out dag op zondag 11 oktober. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de sociale acceptatie van LHBTI+. Het programma van de Regenboogweek is te vinden op www.rbh.frl/regenboogweek.

Regenboog aanmoedigingsprijs

Nieuw dit jaar is de jaar de “Regenboog aanmoedigingsprijs”, een prijs voor een persoon of initiatief die het afgelopen jaar heeft bijgedragen aan de acceptatie en het bespreekbaar van LHBTI+ onderwerpen in regio Heerenveen. Predikant Ds. Pieter Post, van de Doopsgezinde gemeente Heerenveen, heeft deze prijs in ontvangst genomen. Hij heeft al meerdere malen het LHBTI+ thema onder de aandacht gebracht en bespreekbaar gemaakt: LHBTI+ themadiensten rond de kerstdagen en de organisatie van bijeenkomsten over gender in de Bijbel, de theologie en in de cultuurfilosofie.