De vernieuwde Budgetgids, een handige wegwijzer

Dit nieuwsbericht is niet meer actueel

In de gemeente Heerenveen vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat kan soms lastig zijn, omdat er geldzorgen zijn. Het is dan fijn om te weten welke mogelijkheden er zijn voor ondersteuning en waar u terecht kunt. De Budgetgids wijst hierin de weg.

Steuntje in de rug

In de gemeente Heerenveen zijn er verschillende mogelijkheden voor ondersteuning, financiële regelingen of voorzieningen. Of het nu gaat om wonen, werken, kinderen of gezondheid. Ook kan het handig zijn om te weten welke invloed een nieuwe gebeurtenis in het leven heeft op uw financiële situatie. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen, trouwt of met pensioen gaat. Het is belangrijk dat u weet waar u terecht kunt met een geld gerelateerde (hulp)vraag. Zodat u zo goed mogelijk geholpen wordt.

De Budgetgids als wegwijzer

In de Budgetgids vindt u informatie over verschillende organisaties in de gemeente die kunnen helpen als je geldzorgen hebt. We geven informatie over regelingen en tegemoetkomingen. Maar ook vindt u informatie en tips over het op orde brengen van uw administratie en waar u aan moet denken als uw persoonlijke situatie verandert.

Vernieuwde versie

De Budgetgids wordt al sinds 2016 uitgegeven door de gemeente Heerenveen. Dit jaar is er gekozen voor een vernieuwde opzet. Met als uitgangspunten: beter leesbaar, makkelijker in gebruik en breder (en langer) inzetbaar. De juiste informatie is snel vindbaar doordat de gids in vraagstukken en levenssituaties is opgedeeld. Jeen Hofstra, taalambassadeur, heeft de Budgetgids getoetst op leesbaar- en gebruikersvriendelijkheid.

Hier vindt u de Budgetgids

Een digitale versie van de Budgetgids vindt u op www.heerenveen.nl/budgetgids. Liever een papieren versie? Deze kunt u gratis afhalen bij het gemeentehuis of de bibliotheek.