Eerste prik in vaccinatielocatie Heerenveen

Aan de Uhlweg 1 in Heerenveen is dinsdagochtend 6 april de vierde vaccinatielocatie van GGD Fryslân geopend. Mevrouw Jannie Posthumus (76) kreeg om 8.00 uur de eerste prik in haar woonplaats. “Het ging goed hoor, je verneemt er niks van”, reageerde ze.

De vier grootste plaatsen in de provincie hebben nu een priklocatie. Volgende week openen nummer vijf en zes in Franeker en Dokkum. Over enkele weken komen Koudum en Appelscha er ook nog bij, zodat iedereen zo veel mogelijk dicht bij huis gevaccineerd kan worden. “Onze capaciteit komt uiteindelijk op 10.000 prikken per dag”, vertelde kwartiermaker Nils van Mourik van GGD Fryslân.

In Heerenveen begint de GGD eerst met drie priklijnen en 375 prikken per dag. Zodra er voldoende vaccin is, worden alle zes lijnen in gebruik genomen, goed voor 750 prikken per dag. De locatie is ook bedoeld voor inwoners van omliggende gemeenten zoals Weststellingwerf en De Fryske Marren.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan zei te hopen dat er snel meer vaccins komen. “En dat het uiteindelijk iedereen ook brengt wat we graag willen: dat er weer meer kan. We doen het niet alleen voor onszelf maar ook voor iedereen om ons heen immers!’’
Van Mourik gaf aan dat er grote hoeveelheden vaccin onderweg zijn: “Laat maar komen, wij zijn er klaar voor!”