Energieloket gelanceerd voor inwoners en bedrijven

Inwoners met vragen over duurzaam wonen kunnen vanaf 10 juni terecht bij het Energieloket Heerenveen via www.energieloketheerenveen.nl. In 2050 wil de gemeente Heerenveen klimaatneutraal zijn. Het Energieloket is een belangrijke schakel tussen de gemeente en haar inwoners.

Wethouder Jelle Zoetendal is nauw betrokken bij de energietransitie in de gemeente en vertelt over de totstandkoming van het Energieloket: “De belangrijkste aanleiding is dat we mensen op een praktische manier willen ondersteunen bij het nemen van beslissingen over het verduurzamen van hun woning. We waren voorheen al aangesloten bij Duurzaam Bouwloket, maar wilden toewerken naar een meer lokale insteek. Dat is nu gelukt.”

Voor wie is de website bedoeld?

Energieloket Heerenveen is er voor alle groepen huizenbewoners: huurders én huiseigenaren. Het is een startpunt om aan de slag te gaan met duurzamer wonen. Het verduurzamen van de woning brengt een kostenpost met zich mee. De gemeente begrijpt dat niet iedereen evenveel geld te besteden heeft. Het Energieloket biedt daarom informatie over kleine maatregelen zoals een waterbesparende douchekop als ook grotere maatregelen zoals zonnepanelen. Ook geeft de website een aantal slimme tips die geen geld kosten: gratis maatregelen voor het optimaal benutten van warmte en stroomverbruik.

In de toekomst wil de gemeente nog meer focussen op het betrekken van lokale ondernemers. Wethouder Jelle Zoetendal: “We willen bedrijven een centrale plek bieden op onze website, zodat websitebezoekers direct in actie kunnen komen wanneer ze een maatregel willen laten uitvoeren. Zo brengen we vraag en aanbod bij elkaar. En versterken we elkaar.”

Wat is het doel van Energieloket Heerenveen?

Het doel van het Energieloket is het informeren en inspireren van huizenbewoners. Het Energieloket helpt mensen op weg bij het maken van duurzame keuzes. Ook laat de website zien welke duurzame initiatieven er al zijn in de buurt.
Mensen met vragen over duurzaam wonen kunnen aankloppen bij Marije Olthof. Zij is voorlichter duurzaam wonen bij de gemeente Heerenveen. Marije is te bereiken via het e-mailadres duurzaam@heerenveen.nl. Want naast online informatievoorziening blijft persoonlijk contact van belang.

Maak kans op een maatwerkwerkadvies

Vanaf vandaag is het Energieloket open. De gemeente heeft een leuke prijsvraag gekoppeld aan de lancering. Bij een eerste bezoek aan het Energieloket verschijnt een pop-up die doorlinkt naar een formulier. Wanneer bezoekers van de website hier eenmalig hun gegevens achterlaten, maken ze kans op een gratis maatwerkadvies van De Duurzame Specialisten uit Heerenveen. Surf naar www.energieloketheerenveen.nl.