Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

Dit nieuwsbericht is niet meer actueel

Voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum komt een eenmalig bedrag van € 200,- beschikbaar om te helpen bij het betalen van de energierekening.

Update 28 maart 2022

Inmiddels is bekend dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalig bedrag ontvangen van € 800,-. Dit bedrag wordt automatisch overgemaakt aan huishoudens met een laag inkomen (bv bijstandsuitkering, IOAW, IOAZ, Bbz)  die bij ons bekend zijn én waarvan wij het rekeningnummer hebben. Huishoudens die niet bij ons bekend zijn kunnen de energietoeslag aanvragen. Momenteel zijn we druk bezig om hiervoor alles gereed te maken. In de eerste week van april vindt u op deze pagina meer informatie over de voorwaarden, de automatische uitkering en het aanvragen.

Dit is een landelijke regeling die door de gemeente wordt uitgevoerd. Inwoners met een bijstandsuitkering krijgen deze ‘energietoeslag’ automatisch op hun rekening. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen de tegemoetkoming aanvragen.

Momenteel is nog niet duidelijk wanneer gemeenten kunnen starten met het uitkeren van de eenmalige tegemoetkoming. Houd hiervoor de pagina energietoeslag en/of Facebookpagina in de gaten.

Heeft u nu al problemen met het betalen van uw energierekening? Neem dan contact op met uw energieleverancier.

Tip voor huurders

Heeft u de Energie Cadeaubon al aangevraagd? Hiermee kunt u gratis voor € 70,- aan producten krijgen waarmee u energie kunt besparen, zoals ledlampen en tochtstrips. Kijk voor informatie en aanvragen op de website van het Energie Loket Heerenveen.