Gemeente Heerenveen gaat een BUITENgewoon experiment aan

Dit artikel is niet meer actueel

In de Heerenveense wijk De Greiden zijn de bewoners binnenkort zelf aan zet. Want niet de gemeente Heerenveen gaat de plannen maken om daar de openbare ruimte aan te pakken, maar de inwoners zelf. Op zaterdag 4 maart start het experiment BUITENgewoon De Greiden met een aftrap midden in de wijk.

Feestelijke aftrap

Het project begint tijdens de Kick-off BUITENgewoon De Greiden op 4 maart. Op het plein bij het winkelcentrum zijn wijkbewoners van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom om te komen praten over hun ideeën voor in hun omgeving. Inwoners hebben vaak goede ideeën voor hun buurt en straat. Bij dit experiment laat de gemeente de standaard werkwijze los en krijgen inwoners de ruimte. Gezamenlijk maken ze een plan maken voor de openbare ruimte in hun wijk. Bij dit project worden inwoners ondersteund om zelf hun ideeën tot leven te laten komen.

Samenstelling bewonersforum door loting

Na het startmoment wordt er een bewonersforum opgericht. Uit alle wijkbewoners van 18 jaar en ouder worden 25 mensen geloot. Ze krijgen op 18 maart bezoek van wethouder Jelle Zoetendal om ze hiervoor uit te nodigen. Tot de zomervakantie komen zij samen in een aantal bijeenkomsten en zijn ze te vinden in de wijk om naar de wijkbewoners te luisteren. De gemeente Heerenveen begeleidt het proces. Alles weten over het proces en de loting? Lees erover in de folder (PDF 1 MB). Deze valt vanaf zaterdag 4 maart bij alle inwoners van De Greiden op de mat.

Doe mee en maak kans op een tablet

We vragen alle inwoners van De Greiden om mee te doen. Bij de folder zit een poster om op te hangen voor het raam. Hiermee laten inwoners zien dat ze het experiment steunen en graag mee willen denken. We verloten onder de posterhangers een tablet.
De folder niet ontvangen? Haal deze dan op bij de receptie van het gemeentehuis.

In gesprek en informatie delen op maakhet.nl

Maakhet.nl is het platform waar inwoners in gesprek gaan met andere buurtbewoners of dorpsgenoten. Dat geldt ook voor het experiment BUITENgewoon De Greiden. Op dit platform kan het forum, maar ook iedereen die interesse heeft meepraten. Op een eenvoudige manier kan informatie gedeeld worden.