Nieuwe website

Met een druk op de knop lanceerde burgemeester Van der Zwan de nieuwe website van de gemeente Heerenveen. Burgemeester Van der Zwan: “de website is ons belangrijkste dienstverleningskanaal en moet daarom goed ingericht en gebruiksvriendelijk zijn.”

Waarom een nieuwe website?

De belangrijkste redenen voor een nieuwe website: de (online) dienstverlening optimaliseren, een nieuw uiterlijk en dankzij nieuwe techniek meer mogelijkheden. De website is gebouwd samen met Crossmedia Communicatiegroep uit Heerenveen en gemaakt in WordPress, een van de meest gebruikte content management systemen ter wereld. Heerenveen is één van de eerste gemeenten die kiest voor dit systeem.

Uitgangspunten

We hebben met deze nieuwe website een slag gemaakt van een informatieve naar een meer dienstverlenende website. De website is het belangrijkste dienstverleningskanaal en daarom moet deze goed ingericht en gebruiksvriendelijk zijn. De meest gezochte en gebruikte producten en diensten -waarvoor de bezoeker naar de website komt- hebben een prominente rol gekregen. De nieuwe website past zich automatisch in formaat aan ongeacht welk apparaat gebruikt wordt. Daarnaast is de website overzichtelijk, opgemaakt in onze huisstijl en voldoet de website aan de webrichtlijnen.

We zijn benieuwd wat onze bezoekers van onze website vinden! Laat het weten via mailto@website@heerenveen.nl