Subsidie voor twintig initiatieven Culturele Hoofdstad 2018

Dit artikel is niet meer actueel

De gemeente Heerenveen kent subsidie toe aan twintig initiatiefnemers die een voorstel hebben ingediend bij een van de twee gemeentelijke subsidieregelingen voor LF2018 (Culturele Hoofdstad). Er waren zoveel voorstellen van uitstekende kwaliteit dat het beschikbare budget tekort schoot. Wethouder Hans Broekhuizen: “Vier prima initiatieven zouden buiten de boot vallen. We hebben besloten ook deze te ondersteunen. Nu kunnen twintig waardevolle initiatieven hun bijdrage leveren aan een sprankelende, afwisselende agenda van Culturele Hoofdstad 2018 in Heerenveen.”

Groen licht voor alle goedgekeurde voorstellen

In totaal ontving de gemeente 48 aanvragen voor subsidie uit twee subsidieregelingen in het kader van LF2018. Bij elkaar opgeteld stelde de gemeente € 115.000 beschikbaar voor goede initiatieven. Twintig initiatieven voldeden aan de voorwaarden in de regeling, terwijl het budget toereikend was om er maximaal zestien toe te kennen. Door het subsidiebedrag met ruim 18.000 euro te verhogen kunnen álle goedgekeurde voorstellen een bijdrage leveren aan LF2018 in Heerenveen.

Gevarieerd aanbod

Met de twintig gesubsidieerde projecten krijgt LF2018 in Heerenveen een heel gevarieerd aanbod, verspreid over de gehele gemeente.

Wethouder Coby van der Laan: “Van een belevingsroute in Thialf, een muzikale en sportieve familievoorstelling over Herke Superheld van Heerenveen, een kunstwandelroute in Akkrum, tot de Walk of Fean en een Talentenwerkplaats. Culturele Hoofdstad 2018 zal in Heerenveen op veel manieren beleefbaar zijn!”
De overige 28 ingediende voorstellen ontvangen geen subsidie. De indieners behaalden met hun projectvoorstel niet de vereiste minimale puntenscore of leverden hun aanvraag te laat in.