GGD Fryslân opent zesde corona-testlocatie in Heerenveen

GGD Fryslân neemt vanaf maandag 21 december a.s. een nieuwe corona-testlocatie in gebruik in Heerenveen. De locatie bevindt zich in het pand van het voormalig Friesland College aan de Jousterweg 28, in Heerenveen. Het is de zesde testlocatie van de GGD in Fryslân.

De GGD was langere tijd op zoek naar een geschikte locatie in Heerenveen. Directeur van GGD Fryslân, Margreet de Graaf is dan ook blij met de nieuwe vestiging in Heerenveen: “Dit is vooralsnog de laatste uitbreiding van de testlocaties. Hiermee kunnen we de komende tijd voldoende tests in Fryslân uitvoeren, ook als de drempel om je laten testen verder omlaaggaat. Dat we voldoende testruimte hebben, is van groot belang om het virus snel te kunnen opsporen.’’
In Heerenveen kunnen zich maximaal 480 mensen per dag laten testen. De testlocatie in Heerenveen is alleen geopend op afspraak (via coronatest.nl, 0800-1202 of voor zorg- en onderwijsmedewerkers 0800-8101). Hoe lang de testlocatie nodig is, hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Zie ook

Adressen testlocaties via website GGD-fryslân.