Gratis mondkapjes en zelftesten voor inwoners met laag inkomen

Per 23 maart gelden er nog maar een paar regels en adviezen rondom corona. Wel is het nog steeds belangrijk om er samen voor te zorgen dat het virus zich zo min mogelijk verspreidt. Het dragen van een mondkapje blijft verplicht op het vliegveld en in het vliegtuig. Het advies blijft ook om op drukke plekken een mondkapje te dragen. Bij klachten blijft het advies om een zelftest te doen, om te voorkomen dat je anderen besmet.

Gratis mondkapjes en zelftesten voor inwoners met laag inkomen

Voor inwoners met een laag inkomen kan het financieel lastig zijn om mondkapjes en zelftesten te kopen. Daarom hebben wij van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zelftesten en mondkapjes ontvangen om gratis uit te delen.

Afhaalpunten

Inwoners van de gemeente Heerenveen met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) kunnen vanaf vandaag op de volgende locaties, tijdens openingstijden, gratis mondkapjes en zelftesten afhalen:

  • Bibliotheek Heerenveen, Burgemeester Kuperusplein 48
  • Bibliotheek Akkrum, Boarnswâl 15
  • Bibliotheek Jubbega, Ericalaan 20
  • Steunpunt de Barones, Doctor Wumkeslaan 4b (kijk op de site voor de openingstijden)

Kijk voor de actuele openingstijden van de bibliotheken op de site van Bibliotheken Mar en Fean.
Het aantal mondkapjes en zelftesten dat je meekrijgt is afhankelijk van de gezinssamenstelling (maximaal zes mondkapjes en zes zelftesten per gezinslid).
Inwoners die recht hebben op een pakket van de Voedselbank krijgen deze producten gratis via de Voedselbank.