Gratis op te halen: Biobakje voor gft-afval

Dit artikel is niet meer actueel

Het Biobakje kunt u gebruiken als keukenafvalbakje op het aanrecht. Zo wordt groente-, fruit en ander (klein) keukenafval scheiden, nog makkelijker. Haal uw gratis Biobakje op bij de Milieustraat, De Ynfeart 10 in Heerenveen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Gemaakt uit afval

Omrin heeft, samen met gemeenten en de industrie, dit uniek Biobakje ontwikkeld van gerecycled kunststof uit ons eigen plastic afval. Naast de bestaande ‘grote’ Biobak zorgt dit speciale, gerecyclede Biobakje – geschikt als keukenafvalbakje op het aanrecht – voor extra gemak, zodat er een betere scheiding van gft-afval komt. En door van gerecycled kunststof een nieuw Biobakje te maken, is de kringloop van twee afvalsoorten gesloten.

Circulaire economie: afval als grondstof

Met deze unieke samenwerking zet Omrin, samen met een aantal gemeenten in Friesland, Groningen en de industrie, circulaire economie écht op de kaart. Van grondstof naar product, van product naar afval, van afval terug naar grondstof. Hoe beter de kringlopen worden gesloten, des te minder grondstoffen we nodig hebben. Dit past bij de strategie van Omrin waarbij sluiten van kringlopen centraal staat.

Het Biobakje is gemaakt van 100% gerecycled kunststof PP (van huishoudelijk afval) en 100% gerecycled kunststof PS (afval van koelkastbehuizing).