Groentehapjes in 10 stapjes

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor het eten van groente! Daarom zijn JOGG Heerenveen en GGD Fryslân op Wereld Voedseldag – 16 oktober – gestart met het uitdelen van het ‘Groentehapjes in 10 stapjes’ pakket. Ouders ontvangen dit pakket tijdens het vier maanden consult bij het consultatiebureau. Het pakket bevat handige tools om baby’s groenten te leren eten, zoals een stappenkaart en een ijsblokjeshouder.

Meer groente

We eten meer verse groenten dan een paar jaar geleden, maar veel kinderen krijgen nog onvoldoende groenten binnen. Het eten van verschillende soorten groenten is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Groenten helpen ook om op gezond gewicht te blijven. Daarnaast is het een goede gewoonte waar kinderen de rest van hun leven voordeel van zullen hebben.

Groentehapjes in 10 stapjes

Vanaf vier maanden kan een baby gaan wennen aan vaste voeding. Het is belangrijk dat een baby minimaal 10 keer een groente(smaak) proeft. Zo leert hij/zij stapsgewijs de groente te herkennen en lekker te vinden. Met het pakket ‘Groentehapjes in 10 stapjes’ wordt het gemakkelijker en leuker als ouder om je baby groenten te leren eten.

Meer informatie is ook te vinden op de website van www.eetgroente.nl.